ВИТАМИН С ПРЕДПАЗВА ОТ КОРОНАВИРУС

 

Пандемията на коронавирус може драстично да се забави или спре с незабавното широко приложение на високи дози витамин С. От десетилетия лекари са демонстрирали мощното антивирусно действие на витамин С. Но има липса на медийно отразяване на този ефективен и успешен подход срещу вирусите като цяло и срещу коронавируса в частност.

Много е важно да увеличите максимално антиоксидативния капацитет и естествения имунитет на тялото, за да предотвратите и сведете до минимум симптомите, когато вирусът атакува човешкото тяло. Приемащата среда, приемникът е от решаващо значение. Предпазването, предотвратяването очевидно е по-лесно от лечението на тежко заболяване. Но третирайте сериозното заболяване сериозно. Не се колебайте да потърсите лекарско внимание. Това не е тип избор „или-или“. Витамин С може да се използва точно заедно с медикаменти, когато са указани.

"Все още не съм виждал грип, който да не е излекуван или подчертано да не се облекчи от масивни дози витамин С", казва д-р Робърт Ф. Каткарт.

Лекарите на Orthomolecular Medicine News Service и Международното дружество за ортомолекулярна медицина настойчиво препоръчват базиран на полезни хранителни вещества метод, за да се предотвратят или сведат до минимум симптомите на бъдеща вирусна инфекция. Посочените по-долу нива на хранителни добавки се препоръчват за възрастни; за децата намалявате тези нива пропорционално на телесното тегло:

 

  • Витамин С: 3000 милиграма (или повече) дневно, в разделени дози.
  • Витамин D3: 2000 международни единици дневно. (Започнете с 5000 IU на ден в продължение на две седмици, след това намалете до 2000)
  • Магнезий: 400 милиграма дневно (под формата на цитрат, малат, хелат или хлорид)
  • Цинк: 20 милиграма дневно
  • Селен: 100 mcg (микрограма) дневно

 

Доказано е, че витамин С, витамин D, магнезий, цинк и селен укрепват имунната система срещу вируси.

Основата за използването на високи дози витамин С за предотвратяване и борба с причинени от вируси заболявания може да се проследи до ранния успех на витамин С срещу полиомиелит, за първи път докладван в края на 40-те години на миналия век. Много хора не са наясно, дори са изненадани да научат това. По-нататък, натрупаните през десетилетията клинични доказателства, водещи до антивирусен протокол, са публикувани през 1980 г.

 

Важно е да запомните, че предотвратяването и лечението на респираторни инфекции с големи количества витамин С е добре установено. Тези, които вярват, че витамин С като цяло има заслуга, но масовите дози са неефективни или по някакъв начин вредни, ще се справят добре, за да прочетат оригиналните документи за себе си. Отхвърлянето на работата на тези лекари, просто защото те имаха успех толкова отдавна, заобикаля един по-важен въпрос: Защо ползата от техния клиничен опит не е представена на обществеността от отговорните държавни органи, особено в условията на вирусна пандемия?

Andrew W. Saul, Orthomolecular Medicine News

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *