ЧЕТИРИ ПРИЧИНИ ВАШЕТО АВТОИМУННО ЗАБОЛЯВАНЕ ДА НЕ МОЖЕ ДА ОТЗВУЧИ НАПЪЛНО

 

Hands-Wrist-Pain-Fingers-Arthritis

(NaturalNews) Автоимунните заболявания  осакатяват хората на тази планета. Независимо дали става дума за цьолиакия, базедова болест, хашимото, множествена склероза, ревматоиден артрит или лупус, тези нарушения причиняват силна болка и унищожават  всички части на тялото. Въпреки че много от страдащите са в състояние да управляват своето състояние чрез избягване на възпалителни храни, прием на лекарства и чрез използване на природни терапии, доста хора, изглежда, не са в състояние да се отърват от болестта изцяло.

Това са някои от основните причини:

Токсикиране с тежки метали

Тежките метали са в основата на много и различни здравни  проблеми, включително автоимунните заболявания. Може би си мислите, че ще бъде доста лесно да  избегнете този тип токсикиране, но разпространението им в морски дарове, зъбни амалгами, ваксинации, продукти за лична хигиена, съдове за готвене, бакпулвер, дим, боя и кутии за напитки, гарантират, че почти всеки има някаква степен на токсичност.

Тези смъртоносни токсини имат афинитет да се разполагат  в мастните тъкани на тялото, (като ставите и мозъка), и да отблъскват полезните бактерии в червата. Поради това токсичността от тежки метали уврежда храносмилателната и имунната система, което причинява хронични болки, умора, замъгляване на съзнанието, лоша памет, проблеми с храносмилането, проблеми с кожата  и парализа,  но най-вече се свързва с авто-имунните заболявания.

За да се отървете напълно от автоимунните заболявания, тестването и отстраняването на тежките метали е с висок приоритет.

Яденето на "здравословни" храни, които увреждат

Едно добро начало за ремонт на основната причина за автоимунните проблеми,  е да се ядат по-чисти храни, за да се избегне допълнителния токсичен товар за храносмилателната система, който ще доведе до отравяне на останалата част от тялото ви и ще причини  повече възпаление и болка. Въпреки това, само защото една храна е органична, не означава, че е здравословна за вас. В действителност, това може да доведе до  всички видове проблеми, свързани с с автоимунно заболяване.

Здрави, органични храни, които могат лесно да активират автоимунно заболяване, включват царевица, ядки, зърнени храни (включително и тези без глутен), яйца, млечни продукти, растенията от семейство „nightshade“ (годжи бери, домати, бели картофи, чушки) и други. В крайна сметка, всичко, което може да компрометира храносмилането, вероятно ще има неблагоприятен ефект върху съществуващия автоимунен проблем, а това може да включва изцяло органични храни.

Няма достатъчно живи пробиотици

Ако страдате от автоимунно заболяване, твърде  вероятно е да  имате пропускливи черва. Това се дължи на нездравословен баланс на чревната флора, който води до различни храносмилателни заболявания, включително Candida, които  в крайна сметка опустошават чревната стена и тя става твърде пропусклива. Непреработените храни и протеините преминават в кръвния поток, което създава хронична възпалителна имунна реакция и много болка.

За да промените това състояние, задължително е да използвате храни, базирани  на живи пробиотици. Придържайки се към ферментирали зеленчуци, кефир и ябълков оцет на дневна база, давате  чудесно начало на заселване и "запечатване" на червата, така че да могат  да гасят възпалителния отговор.

Няма достатъчно живи ензими

Друг съществен фактор за автоимунно заболяване е липсата на различни ензими, намиращи се в храната, която консумирате ежедневно.

Човешкото тяло има приблизително 22 храносмилателни ензима, способни на разграждане на протеини, въглехидрати, захари и мазнини. Храната се смила на етапи, започвайки в устата,  в стомаха и накрая в тънките черва. На всяка стъпка специфични ензими разграждат различни видове храни.

За съжаление, хората са склонни да ядат храни, които са с голям ензимен дефицит и като резултат тялото ни се оказва с изчерпани ензими. Един от най-добрите начини да се поглъщат живи ензими е чрез ядене на обилно количество плодове и зеленчуци всеки ден. За да започнете по един чудесен начин,  правете успоредно с това и сокове, салати и шейкове.

Има няколко други фактори, които биха могли да допринесат за автоимунно заболяване, включително недостиг на витамин Д и за да видите всичко това, можете да го потърсите в Heal Your Gut - Top 5 Superfoods and Balance Your Inner Ecosystem.

Saturday, February 14, 2015 by: Derek Henry

http://www.naturalnews.com/048629_autoimmune_disorder_heavy_metals_live_probiotics.html

Sources:

http://www.healingthebody.ca

http://www.healingthebody.ca

http://www.healingthebody.ca

About the author:
Derek Henry, B.Kin, is a highly revered holistic health coach and world renowned natural health blogger and educator who created Healing the Body to help people understand the fundamental principles to exceptional health so they can overcome their own health challenges.

Learn more: http://www.naturalnews.com/048629_autoimmune_disorder_heavy_metals_live_probiotics.html#ixzz3RodYOTeG

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *