Това естествено съединение ви помага да се борите с болести, да стареете грациозно и да облекчите артрита и депресията

 

NaturalHealth365 ) S-аденозил-L-метионин, по-известен като SAMe, е добре проучено естествено съединение, рекламирано заради мощните си способности против стареене и други ползи за здравето. Подобно на повечето изследвания, направени върху хранителни вещества, изследователите ще ви кажат, че не са сигурни точно какво количество е  необходимо - но, новопоявилите се доказателства са вълнуващи!

Например, едно нещо става доста ясно : В момента епигенетиката (изследването как начина на живот и околната среда влияе върху нашите гени) е с висок рейтинг в научната общност, а SAMe показва обещанието като епигенетична суперзвезда , особено заради ролята си във важен биохимичен процес, известен като метилиране на ДНК.

Естествено съединение, важно за осигуряване на генетичната ви експресия "върви гладко"

Както споменахме, SAMe е метаболит, който се намира във всички живи клетки. Той е предпочитаният играч в биохимичен процес в тялото ви, известен като метилиране на ДНК.

Метилирането на ДНК е механизъм, чрез който тялото ви включва или изключва определени гени, което е важно за всичко - от изграждането на протеини до предотвратяването на болести. Наличието на достатъчно SAMe в тялото ви е от съществено значение, за да се гарантира, че този епигенетичен процес протича гладко през целия ви живот .

Сега допълнителните изследвания показват, че допълването със SAMe облекчава признаци и симптоми, свързани с множество хронични здравословни проблеми, включително:

  • Остеоартрит (стимулира хрущяла, намалява ставната болка и скованост)
  • Клинична депресия
  • Системно възпаление

Изследванията показват също, че SAMe може да помогне за удължаване на живота, бавно стареене и предотвратяване на развитието на тумори, всичко благодарение на ефекта на съединението върху метилирането на ДНК и експресията на гена.

Като цяло е прекрасно да видим, че ние не сме просто жертви на гените, с които сме се родили - но можем да повлияем на експресията и активността на нашите гени чрез контролируеми фактори като прием на хранителни вещества!

Ето колко точно SAMe имате нужда (и къде да го вземете), според експерти

Според рецензионен документ от 2002 г., публикуван в The American Journal of Clinical Nutrition , не е възможно да се получи адекватно количество SAMe чрез диетата. От това можем да направим два основни извода:

Първо, нашите тела трябва да произвеждат и синтезират SAMe, за да сме сигурни, че разполагаме с достатъчно метаболит, за да работим. Второ, някои от нас могат да избират да добавят SAMe във вид на добавка към иначе здравословната ни диета и начин на живот. В момента в Съединените щати можете да намерите хранителни добавки SAMe както в онлайн, така и в магазините на дребно.

Както при всяка добавка, вие сте склонни да получите това, за което плащате, така че може да си струва да похарчите малко повече пари за по-качествен продукт от надеждна марка. За да се гарантира, че добавката е подходящ за вашите нужди, трябва да говорите с Вашия лекар интегративен първо , особено ако сте на лечение за биполярно разстройство или в момента приемате други лекарства или хранителни добавки.

Що се отнася до това колко SAMe имате нужда, това може да зависи от вашата причина да го приемате. Въз основа на настоящите проучвания, направени върху хранителното вещество, типичният дневен прием варира от 600 до 3 200 милиграма на ден (разделен на две или три дози).

И ако искате да увеличите хранителния си прием на метионин (аминокиселината, която тялото ви комбинира с АТФ, за да създаде SAMe), тогава яжте по-качествени (органични / диви) храни като пуйка, говеждо месо, риба, тофу, ядки, боб и пълнозърнести храни.

https://www.naturalhealth365.com/anti-aging-natural-compound-3290.html

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *