ИЗВЪНРЕДНИ НОВИНИ: ИЗСЛЕДВАНИЯ РАЗКРИВАТ ДОПЪЛНИТЕЛЕН РИСКОВ ФАКТОР ЗА СМЪРТНИТЕ СЛУЧАИ ОТ COVID-19

 

Докато премахваме локдауна и се опитваме да запазим „ социалното дистанциране “, е време правителствените здравни агенции (и медиите) да изяснят  на обществеността какви действия, свързани с начина на живот, са необходими, за да отдалечи обществото ни от постоянния страх.

Или тези т. нар. „Здравни „експерти“ и медиите ще продължат да съобщават само за надпреварата за ваксина „лек“ - за което много хора са загрижени.

Друг източник - в поредица от изследвания - доказва, че чувствителността към COVID-19 до голяма степен се дължи на фактори, основани на начина на живот . Например, нови изследвания извън Русия най-накрая доказаха, че антиоксидантът, повишаващ имунитета, е ключова съставка на чувствителността към COVID-19. Ранните изследвания са открили, че ниските нива на най-мощния антиоксидант в тялото - глутатион, са изключително разпространени при сериозни и фатални случаи на новия коронавирус.

За да бъде ясно: връзката между нивата на глутатион и факторите на риска от смъртност от COVID-19 е неоспорима .

Изследванията на д-р Алексей Полоников свързват животозастрашаващите случаи на COVID-19 с дефицит на глутатион

Сериозните случаи на COVID-19 включват огромно количество респираторен оксидативен стрес, причинявайки хипервъзпаление на белите дробове, където антиоксидантите са необходими за възстановяване. Това изследване разкрива, че слабата антиоксидантна реакция е тясно свързана с повишения оксидативен стрес върху белите дробове, което води до синдром на остър респираторен дистрес.

Много пациенти, заразени със COVID-19, страдащи от синдром на остър респираторен дистрес, са претърпели многоорганна недостатъчност и преждевременна смърт. Според новите проучвания за разбиване, този верижен ефект може да бъде спрян с достатъчно естествени реакции на антиоксидация .

Тъй като майката на всички антиоксиданти , високите нива на глутатион не биха могли да бъдат по-подходящи. По принцип глутатионът се състои от 3 аминокиселини (глутамат, глицин и цистеин) - първите две са несъществени. И в случай, че сте любопитни, „несъществените“ означава, че тялото може да го направи самостоятелно.

Проблемът е: с напредване на възрастта нашите резерви на този мощен антиоксидант естествено намаляват.

Ниските нива на глутатион могат да бъдат свързани с много хронични заболявания - включително диабет

Това не е първото по рода си изследване, изследващо връзката между намаляващите нива на глутатион и хронично заболяване. Не е изненадващо, че има връзки между антиоксиданта и диабета, болестта на Паркинсон, псориазис и други автоимунни заболявания .

Като антиоксидант няма по-мощен от него. Няколко проучвания показват как глутатионът подпомага оксидативните увреждания, предизвикани от аутизма при деца под 13 години. Поради решаващата роля, която играе за намаляване на оксидативния стрес, той е озаглавен „най-важният антиоксидант на човешкото тяло“.

Слава богу, можем да направим нещо за ниските нива на този спасяващ антиоксидант. Например, драстичните мерки (когато е необходимо) включват интравенозни инжекции. Или в по-малко тежки ситуации можем просто да добавим добавки за подсилване на глутатиона към нашата диета...

Но не спирайте дотук. Яденето на богати на сяра храни като органични ядки, бобови растения, яйца, броколи, чесън и лук също ще повиши глутатиона. Наред с това, както упражненията, така и достатъчното сън ще забавят намаляването на антиоксиданта с напредване на възрастта.

Това извънредно  изследване разкри информация, че масовите медии все още не ни съобщават, че:  редовните упражнения, информираните добавки и балансираното хранене наистина са основни основи на борбата срещу всяка бактериална или вирусна инфекция.

https://www.naturalhealth365.com/breaking-news-covid-19-glutathione-3344.html

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *