НЕВЕРОЯТНАТА БЛАГОДАТ НА ДРЕВНАТА МЪДРОСТ!

 

С течение на времето аз, както много други съвременни хора, бях  измъчван от мастен черен дроб, инсулинова резистентност, висок хомоцистеин и подагрозен артрит.

Всеки път, когато резултатите от кръвта ми отиваха извън обичайното, моите резултати от феритин (които показват нивото на нашите железни запаси) бяха в горната част на т.нар. нормален диапазон.

И всеки път, когато поисках от моя лекар, а аз  имах няколко – ревматолози, патолози, гастроентеролози, ендокринолози, дори хомеопати  ̶   да потвърди  релевантността на моето наблюдение, те просто с подигравателно  презрение ми казваха доста грубо, че моят феритин е бил в нормални нива и във всеки случай желязото няма абсолютно нищо общо с моите заболявания ...

Сигурен съм, че повечето от вас могат да разкажат нещо подобно. Уви, това е нашата конвенционална мъдрост. Подиграва се и очевидно пренебрегва всичко, което попада извън добре дефинираните механистични медицински конвенции. Което означава, че не се предлагат реални средства за лечение на болестите, пред които ни изправя съвременният начин на живот…

Така че аз се заех със себе си, за да стигна до корена на моите здравословни проблеми. Направих всичко, за да разследвам здравословните предизвикателства, направих лично търсене как да живея здравословно, по начина,  който ни предлага божествената мъдрост. Аз поставих себе си в центъра на моята здравна отговорност, това, което трябва да направи всеки. Истинското здраве няма да се сприятели с нас, освен ако съзнателно не поемем личната отговорност за нашето благополучие.

Прости, но променящи живота промени в начина на живот ... Една хранителна програма, при която простите въглехидрати и захари са значително намалени, допълнителен протокол с конкретно насочени витамини, минерали и билки, скромен  тренировъчен план с висок интензитет за тегло; което даде комбиниран  добър ефект при моя мастен черен дроб, моята инсулинова резистентност и хомоцистеиновите ми нива.

Сега съм в средата на контролирането на високите ми нива на пикочна киселина, без употребата на медикаменти, които бяха предложени от всички лекари. Вместо това използвам естествени вещества и екстракти ... силамарин, коприва, целина, пчелен прополис, бромелаин, екстракт от череша, екстракт от маслинено листо, фолат и витамин С.

Интензивността на моето разследване по всички въпроси на естествените средства за здраве, беше подхранвана от високомерието и невежеството, с което се сблъсках с по-голямата част от медицинската професия. И бинго, тук е изследването, което съчетава мастния черен дроб, инсулиновата резистентност, хомоцистеина и подагрозния артрит, както, предположихте с излишно желязо ... Вълнуващи неща!

Има вече много изследвания, които включват излишното желязо, което е преобладаващо сред повечето мъже и жени след менопауза, с други съвременни епидемии като сенилна деменция, Алцхаймер, рак, съкращаване на теломерите, стареене и разрушаване на клетките.

Някои експерти ни насочват към древната медицинска система за отдаване на кръв като лек за много от днешните болести на обществото. А няма по-опростен и по-евтин начин на лечение от скромното кръводаряване! За тези, които по някаква причина не са в състояние да дарят кръвта си, има естествени хелатори на желязото като IP6 (фитинова киселина от оризови трици или инозитол хексафосфат), кверцетин и куркумин. Всичко, но в добро равновесие. Твърде много от всичко обикновено води до други дисбаланси. Като индикация прекалено голяма част от кетогенната диета може да доведе например до метаболитна ацидоза и може да предизвика поява на подагра; твърде многото фитинова киселина под формата на оризови трици може да доведе до хелаторен ефект на есенциални минерали, водещ до тежки телесни недостатъци.

Невероятната благодат на Древната Мъдрост!  Можем само да гледаме на нея със трахопочитание.

Сега е моментът да поемем лична отговорност за собственото си здраве. Като превърнем силата на познанието в епицентър на нашето здраве и изцеление.

Rennos Ioannides

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *