ЗАЩО МЕТАБОЛИТНИЯТ СИНДРОМ СЕГА Е ПО-СМЪРТОНОСЕН ОТ ВСЯКОГА

 

Метаболитният синдром е заболяване, свързано с начина на живот, което има огромно отрицателно въздействие върху здравната ни система. Но рядко се говори за него. Всъщност това състояние допринася значително за 70% от смъртните случаи в световен мащаб,   според СЗО.

Най-просто казано, метаболитният синдром е разпространението на комбинация от заболявания, свързани с начина на живот. Ще знаете дали това ви засяга, ако имате поне три от следните неща; голям размер на талията (40 ″ при мъжете, 35 ″ при жените), по-висок от 150 mg / dL при триглицериди, нисък HDL холестерол (по-нисък от 40mg / dL при мъжете и 50mg / dL при жените), кръвно налягане по-високо от 130 / 85 mm Hg или ниво на кръвна захар на гладно над 100 mg / DL. Разбира се, приемането на лекарства за кръвно налягане или холестерол също са индикация за проблеми с метаболитен синдром.

Да не забравяме как хроничните заболявания като диабет тип 2 , затлъстяване и сърдечно-съдови проблеми се допълват взаимно. След като страдате от едно, другите могат да се развият лесно. Истината е, че 40% от населението на САЩ страда от метаболитен синдром .

Ако имате само един от тези рискови фактори, промяната на начина ви на живот трябва да стане приоритет. И в разгара на кризата COVID-19, количествените изследвания в Китай и САЩ разкриват поразителни доказателства защо метаболитният синдром е по- опасен от всякога.

Статистиката разкрива тези рискови фактори за чувствителност към COVID-19

В ранните стадии на изследване в Ухан, Китай, почти 50% от случаите са имали основно състояние, свързано със синдрома. 20% от случаите са имали диабет тип 2, 15% са с хипертония и 15% са имали сърдечно-съдови проблеми. Докато епицентърът се движеше към САЩ, същите тенденции продължиха.

От 12 февруари до 28 март статистическите изследвания разкриха, че един от три хоспитализирани случаи има поне един рисков фактор на метаболитен синдром. Поразяващите 11% от случаите са имали диабет тип 2. От 1 март до 6 април 40% от приетите в болница са имали диабет или неконтролирана кръвна захар при приемане. Освен това 85% от хората, които страдат от диабет тип 2, също са с наднормено тегло или затлъстяване .

Силната връзка между хоспитализирани случаи на COVID-19 и метаболитен синдром е неоспорима!

Изследванията показват, че при хоспитализирани случаи индексът на телесната маса (ИТМ) е един от основните прогнози за случаите на COVID-19. В действителност, ИТМ над 40 кг / м 2 е най-високият предиктор за хоспитализирани рискови фактори на COVID-19 само зад възрастта. За съжаление, повечето хора остават неинформирани за тази важна информация.

Метаболитният синдром намалява драстично шансовете ви за оцеляване

Изследването е много ясно: рискът ви от преждевременна смърт е много по-голям с основните здравни състояния, свързани с метаболитен синдром. В проучването през февруари и март, 78% от приетите в интензивно отделение имат един от рисковите фактори, а потресаващите 94% от смъртните случаи имат поне едно от тези основни здравни състояния .

В проучването през март и април смъртността е четири пъти по-голяма при тези с диабет. Почти 29% от хоспитализираните случаи на пациенти с диабет доведоха до смърт, в сравнение само с 6% смъртност при тези без диабет.

Затлъстелите са по-податливи на респираторни заболявания като пневмония . Така че това изследване от академични болници не е изненада.

В повечето случаи диабет тип 2, сърдечно-съдови проблеми и затлъстяване са заболявания, свързани с начина на живот. За да намалите шансовете си за метаболитен синдром и възможността за тежко заболяване на COVID-19, днес трябва да предприемете спешни мерки за вашето здраве.

Намалете шансовете си за тежко заболяване, като предприемете тези действия днес

За щастие, намаляването на вашите шансове или лечението на метаболитен синдром е изцяло във вашите ръце. За да се сведе до минимум рискът от сърдечно-съдови заболявания, свързани симптоми или диабет тип 2; препоръчително е да изградите начин на живот на тези здравословни навици.

Увеличете ежедневното движение: Американските центрове за контрол и превенция на заболяванията (CDC) препоръчват да получавате 30 минути упражнения с умерена интензивност всеки ден, или 150 минути седмично.

Намалете приема на токсини: захарта, алкохола и преработените храни трябва да бъдат елиминирани или ограничени. Храната в естественото й състояние е най-добра. Яжте повече органични зеленчуци, плодове и местни животински продукти (без химикали).

Подкрепете естествената си система за детоксикация: За разлика от сърдечно-съдовата система, лимфната система няма биещо сърце, което да улесни транспортирането на токсини от тялото ви. Трябва да се движите всеки ден и да пиете поне осем чаши вода, за да помогнете за премахването на нежеланите отпадъци.

Макар че е ясно, че метаболитният синдром, затлъстяването и диабетът определят смъртността и вероятността за приемане на ICU, можете да помогнете да се въоръжите срещу тежестта на COVID-19. Редовното движение и балансираният избор на храна и хидратация ще ви помогнат да станете по-малко податливи и не просто да оцелеете, а да процъфтявате!

https://www.naturalhealth365.com/metabolic-syndrome-deadly-3427.html

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *