ПРОУЧВАНЕ РАЗКРИВА НОВИ ПОДПРАВКИ, КОИТО НАМАЛЯВАТ ВЪЗПАЛЕНИЕТО

 

Проучване в Penn State разкри специфична смес от подправки, които също ще намалят възпалението. То  е публикувано в Journal of Nutrition и експериментираха с микс от подправки и ефекта, който имат върху възпалението в човешкото тяло.

Резултатите бяха изумителни. Без промяна на диетата на участника, специфична комбинация от 13 подправки показа значително намаляване на маркерите за възпаление. Субектите продължиха да ядат храни с високо съдържание на наситени мазнини и въглехидрати с положителни резултати.

Масово намаляване на маркерите за възпаление при участници с наднормено тегло

Изследователите изследваха мъже с наднормено тегло на възраст между 40 и 65 години с поне един сърдечно-съдов проблем. Те разделиха участниците в три групи: една група нямаше подправки, добавени към храненето им, друга имаше два грама подправки, а крайната група имаше шест грама подправки, добавени към храненето им. Шест грама е колкото една чаена лъжичка.

Изследователите от щата Пен тестваха резултатите, като взеха кръвни проби. Те култивираха белите кръвни клетки и ги стимулираха да предизвикат възпалителен отговор. Наблюдава се намаляване на възпалителните цитокини в групата, като към храненето им се добавят шест грама подправки.

Докато ядете цяла хранителна диета без преработени въглехидрати и (токсични) наситени мазнини, може да изглежда логичен избор за намаляване на възпалението - изследователите изобщо не променят диетата на участника. Предоставеното хранене беше с високо съдържание на въглехидрати и с високо съдържание на наситени мазнини.

Изследователите са били наясно, че тези с лоша диета, които са предразположени към затлъстяване, също имат по-високи нива на възпаление. Изследванията обаче не разкриват дали тези остри възпалителни процеси, предизвикани от лошия избор на диета, допринасят за хронично възпаление.

Има едно нещо от това проучване, което е ясно. Без да променяте нищо друго, добавянето на разнообразни подправки към вашата диета не е просто добър вкус, но ще помогне и за намаляване на риска от възпаление.

Това е специфичният микс от подправки, който са използвали изследователите

Водещият изследовател Кони Роджърс заяви: „ В крайна сметка златният стандарт ще бъде хората да се хранят по-здравословно и да отслабват и да спортуват, но тези промени в поведението са трудни и отнемат време. „Те не са открили коя конкретна подправка е имала най-значително въздействие върху намаляването на възпалителните маркери, но са споделяли комбинацията от подправки, които са дали този изумителен резултат.

Миксът от подправки беше; босилек, черен пипер, дафинов лист, канела, магданоз, червен пипер, розмарин, кимион, риган, джинджифил , куркума, магданоз и мащерка. Докато куркумата и джинджифилът са добре известни със способността си да намаляват възпалението, успокояващо е да видите останалите билки и подправки в списъка за тези, които предпочитат вкуса на останалите подправки в списъка.

Ясно е, че тези подправки допринасят за забележителни промени в тези с най-слабо здраве. За да потвърдят допълнително тези резултати, изследователите очакват да продължат това изследване с по-широка популация и да разделят подправките, за да видят кои от тях са най-ефективни.

Ние от NaturalHealth365 ще държим очите си отлепени за по-вълнуващ напредък в тази област.

По-естествени начини за намаляване на възпалението

Добавянето на смеси от подправки към вашата диета е ефективен начин за намаляване на възпалението. Макар че повечето са съгласни, че подправките ще направят ястието по-вкусно, те не са за всички. Ако известните противовъзпалителни подправки не изкушават небцето ви, опитайте тези съвети днес.

Намалете негативните емоции. Отрицателните емоции също са известен принос за възпалението. Добрите диети, упражнения и дейности за намаляване на стреса като медитация могат да ви помогнат да управлявате настроението си.

Увеличете приема на витамин С. Витамин С е също известен природен лек за „успокояване на огъня“ отвътре. Освен това увеличете приема на цитрусови плодове, зелени листни зеленчуци, домати, сладки картофи и чушки.

Това проучване избра да проведе обширен експеримент върху възпалението при хора с лошо здраве. Като добавите подправки към вашата диета, управлявате емоциите си и увеличите приема на антиоксиданти, можете да направите забележително въздействие върху здравето си днес.

https://www.naturalhealth365.com/study-reduce-inflammation-3429.html

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *