НЕГАТИВНОТО МИСЛЕНЕ ПРИЧИНЯВА СПАД В ПОЗНАВАТЕЛНИТЕ СПОСОБНОСТИ

 

Новите изследвания разкриха връзка между негативното мислене и нелечима болест, засягаща милиони хора. Докато отрицателното мислене вече е свързано с психични заболявания като депресия и тревожност, новото изследване показва, че начинът, по който мислим, също влияе върху проблемите на познанието.

Когнитивният спад става все по-често срещан при възрастните хора и някои по-млади групи от населението. В момента деменцията засяга 5,8 милиона американци и броят им се увеличава всяка година. Без лекарства на хоризонта (нито едно не е докладвано досега - вижте Dale E. Bredesen, доктор по медицината за повече информация), повечето просто приемат тяхната ужасна прогноза.

Вече знаем, че обикновеното хранене променя и забавя упадъка на тези болести, разтърсващи живота. Сега вълнуващите нови изследвания ясно ни показват, че можем да избегнем деменцията, като променим повтарящите се негативни мисловни модели.

Новата наука разкрива влиянието на повтарящите се негативни мисловни модели върху познанието

Две проучвания на над 360 участници откриха връзка между проблемите на когнитивния упадък като Алцхаймер и повтарящото се негативно мислене. По време на изследването те откриха ясна връзка между повтарящото се негативно мислене (RNT) и скоростта, с която познанието на участника намалява.

RNT, най-просто казано, обмисля миналото или се тревожи за бъдещето. Това може да представлява тревожност за това, което може да се случи, и самостоятелно саботиране на мисли за това, което се е случило или не е станало.

Почти всеки го прави и никой не е имунизиран срещу вредните мисли. Знаейки, че RNT вече е засегнал мозъчни разстройства като депресия и тревожност, изследователите бяха любопитни да открият как RNT засяга тези с по-сериозни когнитивни проблеми.

Те открили, че протеините, които преобладават в мозъка при пациенти с Алцхаймер, се натрупват с много по-бързи темпове за тези с персистиращ RNT през целия им живот .

Д-р Gael Chételat, автор на изследването, заяви: „ [l] да се грижите за вашето психично здраве е важно и то трябва да бъде основен приоритет за общественото здраве, тъй като това не е важно само за здравето и благополучието на хората в краткосрочен план,  но това може да повлияе и на евентуалния ви риск от деменция. "

С широкото фокусиране върху здравословното хранене и упражненията, за да останете здрави - вече е ясно, че фокусирането върху мислите, с които захранвате мозъка си, е също толкова важно за цялостното ви здраве.

Какво причинява негативното мислене и как да го спрем

Отрицателното мислене често е механизъм на автопилот и може да бъде трудно да се изключи. Може дори да не сте наясно, че го правите. Тъй като царството на психичното здраве е толкова обширно и различно за отделните хора, изследванията на специфичните мисли, които причиняват деменция, не са завършени.

Повечето от нашите мисли и вярвания са програмирани в нас през първите ни седем години от живота . Това е когато нашето подсъзнание се развива и когато умът ни е най-впечатляващ.

Въпреки че не можем да контролираме случилото се с нас през тези години, като възрастни, можем да променим негативното си мислене за бъдещето с някои усилия. Ето най-добрите начини да поемете контрола върху вредните си мисли.

Медитацията. Как медитирате не е толкова важно. Бихте могли да направите ръководеща, чакра, нидра, мантра или ходеща медитация. Целта е да можете да създадете информираност и способност да фокусирате енергията си върху един стимул.

Ако успеете да направите това в медитативната практика, ще разпознаете времената, в които се вмъквате в самосаботиращи разкази, когато животът се натовари.

Хипнотерапията ще ви помогне да изпаднете в желаното състояние на мозъчната вълна, за да подскажете  на подсъзнанието си промените в мисловните модели, които бихте искали да създадете. Ако се мъчите да медитирате, работата с хипнотерапевт, докато възстановите контрола над ума си, може да бъде полезна.

Независимо къде се намирате в живота, поемането на контрол над мислите ви ще ви помогне във всеки аспект от живота ви. Всеки с член на семейството, който е имал деменция, знае колко трудности може да донесе на всички.

Нека предотвратим нараняването от негативното мислене, преди да се случи, като изберем да подхранваме ума с повече положителни мисли, колкото е възможно по-често. Не забравяйте, че повторението е ключът.

https://www.naturalhealth365.com/illness-negative-thinking-3453.html

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *