НАМАЛЕТЕ РАКА НА ГЪРДАТА ОЩЕ СЕГА С ТАЗИ ПРОСТА ДЕЙНОСТ

 

Една от осем жени ще бъде диагностицирана с рак на гърдата само в САЩ, това е 12% от женското население . Освен рак на белия дроб, ракът на гърдата е най-разпространеният рак при жените днес.

Въпреки това,  нови изследвания разкриха простата дейност, която всеки може да направи.

Проучването е публикувано в Journal of the National Cancer Institute и изследва навиците на живот на пациента преди и след диагностицирането на рака на гърдата. Резултатите, които откриха при високорисков етап 2, и 3 пациенти с рак бяха шокиращи !

Те откриха, че пациентите, които предприемат пряка активност в продължение на 30 минути на ден, увеличават шансовете си за оцеляване над 50%.

Изследването разкрива активността, която намалява смъртта от рак на гърдата с 68%

Проучването анализира 2716 високорискови пациенти с рак на гърдата; 1,607 отговориха на анкетата, която включваше въпроси относно начина на живот. Проучването задава въпроси относно начина на живот, включително упражнения, преди, по време и след лечение с химиотерапия.

Простата дейност, която имаше невероятно влияние както върху преживяемостта на рака на гърдата, така и при рецидивите, беше упражненията.

Пациентите, които отговарят на федералните насоки за упражнения, имат намаление на смъртността с 68% в сравнение с високорисковите пациенти, които не са спортували предварително. Същите тези пациенти също се възползват от 55% намаление на връщането на рака на гърдата.

Доказателствата са ясни: тези, които спортуват приблизително 30 минути на ден, са по-склонни да оцелеят.

Намаляване на рака на гърдата при пациенти, които не са упражнявали преди раковото заболяване

Ползите, получени за тези, които са живели активен  начина на живот, предшестващ рака, са неоспорими. Ами тези, които вече имат рак?

Все още не е късно да се направят положителни промени. Проучването разкрива, че пациентите, които са започнали да прилагат лечение след рак, са намалили с 43% риск от смърт в сравнение с тези, които не са започнали да се упражняват.

Освен това, тези, които се занимават с последователни, седмични упражнения, имат 46% намаление на рецидивите на рак на гърдата. Като се има предвид, че ракът на гърдата с висок риск има най-висока степен на възвръщаемост при пациентите, тези резултати са наистина забележителни.

Започването на упражнения може да бъде предизвикателна промяна в поведението, но можете да получите предимствата днес само с малко количество седмично движение. Ръководителят на изследването Рики Каниото каза: „Целта на само два часа и половина упражнения - минимумът по федерални насоки - може да окаже голямо въздействие за жени с висок риск от рак на гърдата.“

Започнете да тренирате днес: Най-добрият вид и продължителност на упражнението

Ако не се наслаждавате на упражненията или просто нямате енергия, имаме добри новини за вас. Каниото каза: „Никога не е късно да започнеш да ходиш, да правиш йога, да караш колело или да плуваш - и тази дейност със сигурност изглежда се отплаща.“

Както видяхте от резултатите, дори не е нужно да отговаряте на указанията за CDC, за да получавате спасителни резултати. Ето няколко прости предложения, които доказано намаляват възвръщаемостта и смъртността от рак на гърдата.

Само 30 минути йога не само ще са от полза за пътуването ви с рак на гърдата, но и ще облекчат стреса .

Ракът е стресиращо пътуване за всеки и хормоните, които се изстрелват, докато сте под стрес, не са полезни за възстановяването ви. Има много форми на йога за различни нива на способности, които можете да правите у дома или в студио.

Удобно място за начало за тези, които изобщо не участват в никакви упражнения, е разходката . Тридесет минути ходене на ден ще повишат сърдечната честота в зоната за изгаряне на мазнини, която прави чудеса за вашето тяло. С течение на времето можете да преминете към вървене нагоре за повече предизвикателство.

Пътуването с рак е изолиращо и невероятно пагубно за вашето психично здраве. Някои социални упражнения са танцови класове , спорт, на който може да се радвате в по-млади години, или да се присъедините към местния плувен център.

Обърнете внимание: Затлъстяването вече е доказано, че прави клетките на рака на гърдата по-агресивни в организма. Ракът на гърдата при мъжете също се увеличава с очаквана диагноза 2620 случая през 2020 г. Така че, всеки трябва да се грижи за здравето си днес и само 30 минути упражнения дневно са чудесно място за начало.

https://www.naturalhealth365.com/reduce-breast-cancer-risk-3455.html

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *