ПОГРЕШНО ТЕСТВАНЕ НА COVID-19: ОКОЛО ПОЛОВИНАТА ОТ ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ ОТ ТЕСТОВЕ ЗА АНТИТЕЛА СА НЕТОЧНИ, СПОРЕД CDC

 

Пазарът е залят от кръвни тестове, предназначени да проверят за коронавирусни антитела. Естествено, много хора смятат, че е добра идея да се направи тест за антитела, за да се определи дали са били изложени на вируса (и дали имат имунитет). Разбира се, други искат чрез тестът да знаят дали е „безопасно” да се върнат на работа или дали все още трябва да бъдат старателни да се предпазят от вируса. Въпреки това, новите  доказателства   показват, че ние не трябва да залагате вашето здраве на тест за антитела .

В момента няма установени стандарти от Американската агенция по храните и лекарствата (FDA) за тези видове тестове, но дори и тест за антитела, който отговаря на неформалните стандарти на правителството, може да е неточен. В действителност, според последните доклади и предупреждения от центровете за контрол и превенция на заболяванията в САЩ (CDC), резултатите  за половината тестове на коронавирусните антитела са неточни.

Под линия: Ако сте имали тест за антитела и смятате, че имате имунитет срещу коронавирус - помислете отново!

Резултатите от теста за антитела са погрешни по-често от очакваното

И CBS, и NPR съобщават, че резултатите от тестовете за антитела са погрешни много по-често, отколкото бихте искали да мислите. Дори тестове, които казват, че са с 90% точност, често се изпълняват под това ниво, като дават на хората невярно положителна и лъжлива сигурност. Това означава, че ако имате един от тези тестове, вероятно не трябва да основавате плановете си на резултатите.

Защо тестовете често са грешни ? Валидността на теста за антитела не зависи само от технологията, но и от това колко често се среща коронавируса в популацията, която се взема за проба.

Въпреки че може да звучи странно, учените казват, че тези тестове са по-склонни да сгрешат при популации, които са били малко изложени на COVID-19. Не е виновна технологията на теста, а в резултат от статистика.

Вземете това: според CDC „в популация, където разпространението е 5%, тест с 90% чувствителност и 95% специфичност ще даде положителна прогнозна стойност от 49%“. С други думи, CDC продължава да заявява  на уебсайта си: „по-малко от половината от тези тестващи положително наистина ще имат антитела.“ И това е, което трябва да използваме, за да решим дали е „безопасно” да се върнем в обществото ?!

Истинската трагедия е как „здравните експерти” на инфекциозните заболявания продължават да игнорират многото естествени (нетоксични) начини за поддържане на силна, здрава имунна система . Крайната ни защита срещу бактериални и вирусни инфекции.

Дори не знаем дали наличието на антитела означава, че сте имунизирани

Отвъд факта, че половината резултати от теста за антитела могат да бъдат неточни, ние дори още не знаем дали наличието на коронавирусни антитела означава, че имате имунитет. При други заболявания хората обикновено имат период на имунитет след възстановяване от заболяване. Но учените все още не са доказали това с COVID-19.

Дори и да имате положителен резултат - което може да е грешно - не е безопасно да приемете, че сте имунизирани срещу коронавируса. Това означава, че трябва да продължим да бъдем усърдни в борбата срещу вируса, да практикуваме превантивни мерки чрез хранене на здравословна (органична) диета, да бъдем добре хидратирани, да поддържаме добри навици за сън и да приемаме висококачествени хранителни добавки за поддържане на имунната система като , витамин С и D.

https://www.naturalhealth365.com/antibody-test-immunity-3464.html

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *