АЛКОХОЛНИТЕ НАПИТКИ УВЕЛИЧАВАТ СРЕДНАТА ЗОНА НА ТЯЛОТО ВИ ПОВЕЧЕ, ОТКОЛКОТО СМЯТАТЕ

 

 

Алкохолните напитки може да увеличат средната зона на тялото ви повече, отколкото смятате. За много американци или европейци едно или две питиета на ден е обичайно. Но това наистина може да оказва влияние. Някой, който изпива два шота водка на ден, добавя около 1 400 калории към храната си всяка седмица - това е повече от дневната стойност на калории! А виното и бирата добавят още повече. Две чаши вино добавят близо 1 600 калории към седмичната ви сметка, а две бири на ден добавят 2 100 калории. Затова, ако сте готови да се заемете сериозно със свалянето на тегло, обмислете да оставите чашата бира за известно време.

Има обаче и други фактори за напълняване, на които не обръщаме достатъчно внимание в ежедневието:

Чували ли сте за емоционално хранене? Когато сте изложени на стрес, храненето може да се превърне в опит да запълните емоционална празнота в живота ви. Това често означава безсмислена закуска с висококалорични храни, които пакетират килограми.

В проучване върху хормона на стреса, кортизола, изследователите открили значителна връзка между размера на талията и високия индекс на телесна маса (ИТМ) за участниците, които показаха признаци на дълготраен стрес.

Непланиране на времето за хранене

Бързите храни на принципа грабваш и тръгваш са примамливи за всеки зает възрастен и повечето от нас се вписват в тази категория. Когато вашето семейство и работа отнемат цялото ви време и внимание, храненето предимно с висококалорична храна е прекалено лесно. И още по-лошо: бързото хранене е с ниско съдържание на фибри, а фибрите са ключовото хранително вещество, което ви поддържа по-дълго сити. Лишени от усещането за ситост, ще ви се иска да добавите допълнителен чийзбургер или сода към тази поръчка, само за да се чувствате доволни.

Решението е да се планира предварително. Започнете самите вие да приготвяте удобни храни предварително. Потърсете лесни за приготвяне, с високо съдържание на фибри, като фасул и салати, които могат да бъдат извадени веднага, щом огладнеете. С усъвършенстването ви в това ще започнете да виждате свиване, както на талията, така и на разходите за храна.

Проблеми с щитовидната жлеза

Понякога наддаването на тегло е свързано с основен здравословен проблем, известен като хипотиреоидизъм. Хипотиреоидизъм възниква, когато щитовидната жлеза произвежда твърде малко тироиден хормон. Той е по-често срещан при жените.

Симптомите на хипотиреоидизъм могат да бъдат едва доловими и могат да включват бавен сърдечен ритъм, изтъняване на косата, подпухнало лице, дрезгав глас, изтощение, депресия, мускулни болки и усещане за студ, когато другите не го изпитват. Добрата новина за тези, които страдат от това състояние е, че тя е лечимо с ежедневни медикаменти. Така че, ако тези симптоми звучат познато и искате да бъдете проверени, обсъдете въпроса с вашия лекар. Лекарят може да ви помогне да проверите нивата на хормоните на щитовидната жлеза и да ви препоръча лечение или специалист.

 

Можете да облекчите стреса без да разтягате дрехите си. Физическите упражнения могат да бъдат чудесен начин да изгаряте стреса, както и да отслабвате. Техники за релаксация, като медитация, йога, дълбоко дишане и масаж, могат да привнесат спокойствие в живота ви – не се изискват никакви калории.

https://www.medicinenet.com/weight_loss_problems_solutions/article.htm?ecd=mnl_spc_021119

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *