Как да отслабнете бързо: доказан ПЛАН В ТРИ СТЪПКИ, който работи (2)

Как да се превърнете в „Машина за изгаряне на мазнини“?

doctor-with-thumbs-up

Стъпка 3 (незадължителна) – Упражнявайте се 3-4 пъти седмично Не е необходимо да спортувате, за да отслабнете по този план, но е препоръчително.

dumbbells

Най-добрият вариант е да спортувате 3-4 пъти в седмицата. Правете загрявки, вдигайте тежести, а след това - стречинг.   Ако сте нов във фитнес салона, поискайте някакъв съвет от треньор. С вдигането на тежести ще изгаряте калории и ще предпазите метаболизма си от забавяне, което е често срещан страничен ефект при отслабването (10 , 11). Изследвания върху нисковъглехидратните диети показват, че можете дори да натрупвате мускули, като в същото време губите значителни количества телесни мазнини (12 ). Ако вдигането на тежести не е възможно за вас, тогава правенето на някои по-лесни кардио тренировки като бягане, джогинг, плуване или ходене, ще са достатъчни.

ОБОБЩЕНИЕ: Най-добре е да правите някакви силови упражнения, като вдигане на тежести. Ако това не е възможно, кардио упражненията също действат.

Незадължително – "Въглехидратен гуляй" веднъж седмично Можете да си  вземете един „почивен“ ден седмично, когато да ядете повече въглехидрати.

overweight-man-eating-cake-200x300

Много хора предпочитат съботния ден. Важно е да опитате да се придържате към по-здравословните източници на въглехидрати, като овесени ядки, ориз, киноа, картофи, сладки картофи, плодове и т.н. Но само този един високовъглехидратен ден! Ако започнете да го правите по-често от веднъж на седмица, то тогава няма да видите голям успех с този план. Ако чувствате потребност от това да излъжете Плана с едно ястие и да се поглезите с нещо нездравословно, то правете го само в този ден. Бъдете наясно, че измамните ястия-удоволствия или въглехидратните гуляи НЕ са необходими, но те могат да до-регулират някои изгарящи мазнините хормони, като лептин и тироидните  хормони (12 , 13). Вие ще качите известно тегло по време на вашия „ден за гуляй“, но това ще бъде предимно тегло от вода  и ще го свалите отново през следващите 1-2 дни.

ОБОБЩЕНИЕ: Избирането на един ден от седмицата, в който да ядете повече въглехидрати, е напълно приемливо, макар и да не е необходимо.

За калориите и контрола на порциите     Не е необходимо да броите калориите, дотолкова, доколкото държите въглехидратите много ниско и се придържате към протеините, мазнините и нисковъглехидратните зеленчуци.

 

apple-and-calculator

Обаче, ако наистина желаете това, тогава използвайте този калкулатор (отваря се в нов прозорец). Въведете вашите данни, след това изберете или от "Fat Loss", или раздел "Extreme Fat Loss" - в зависимост от това колко бързо искате да отслабвате. Има много пресмятания на калории, които можете да използвате, за да следите количеството на калориите, които да консумирате. Аз харесвам Cron-O-Meter – той е безплатен и лесен за използване. Основната цел е да държите въглехидратите под 20-50 грама на ден и да получите останалата част от калориите от протеини и мазнини. ОБОБЩЕНИЕ: Не е необходимо да броите калории, за да отслабнете по този план. Най-важното е строго да държите въглехидратите в диапазона 20-50 грама. Други съвети за отслабване, за да направите нещата по-лесни (и по-бързи) Почти всичко, което трябва да направите, са трите стъпки: 1. Елиминирайте храните с високо съдържание на въглехидрати. 2. Яжте протеини, мазнини и зеленчуци. 3. Тренирайте 3-4 пъти седмично (не е задължително, но е препоръчително). Обаче, има няколко други съвета, които можете да намерите за полезни, ако искате още повече да ускорите нещата. Това не са бабини деветини, всички те са подкрепени с научни доказателства. Пийте вода, кафе или чай: Задоволете жаждата си с вода. Ако сте любител на кафето или чая, то при това положение пийте толкова, колкото искате, тъй като и двете могат да повишат вашия метаболизъм леко (14 , 15). Използвайте по-малки чинии: Проучванията показват, че хората автоматично ядат по-малко, когато се използват по-малки чинии. Странно, но това работи (16). Спете като бебе: Лошият сън е свързан с наддаване на тегло и затлъстяване, така че грижата за съня ви е важна (17). Намалете стреса: Когато сте под стрес, се увеличава хормонът на стреса кортизол, което може да причини натрупване на мазнини в областта на корема (18). Добрият сън и намалените нива на стрес също могат да помогнат за предотвратяване на глада – най-големият враг на хората на диета. Има много други съвети, за да се предотврати глада в тази статия.

ОБОБЩЕНИЕ: Най-важното е да се придържате към трите правила, но има няколко други неща, които можете да направите, за да ускорите нещата.

Ще се превърнете в „Машина за изгаряне на мазнини“     През първата седмица е нормално да отслабнете с 2,5-5 килограма (понякога и повече), а след това - постепенна загуба на тегло. Аз лично мога да губя по 1,5-2 кг на седмица в продължение на няколко седмици, когато го правя стриктно. Ако за първи път сте на диета, тогава нещата вероятно ще се случат бързо. Колкото повече килограми трябва да свалите, толкова по-бързо ще ги сваляте. През първите няколко дни може да се чувствате малко странно. Вашето тяло през всичките тези години досега е изгаряло въглехидрати. Естествено, може да отнеме време, докато тялото ви свикне да изгаря мазнини вместо въглехидрати. Това се нарича "ниско-въглехидратно заболяване" и обикновено продължава няколко дни. На мен ми отнема три дни. Може да ви помогне добавянето на малко натрий към вашата диета, като, например, изпиването на разтворено кубче бульон в чаша гореща вода. След това повечето хора съобщават, че са позитивни, енергични и се чувстват много добре. В този момент официално ще се превърнете в "машина за изгаряне на мазнините“. Въпреки десетилетията на истерията „анти-мазнини“, диета с ниско съдържание на въглехидрати също подобрява здравето по много други начини:

  • Кръвната захар бързо спада при спазването на нисковъглехидратните диети (19 , 20).
  • Триглицеридите  също спадат ( 21 , 22).
  • Малкият, плътният LDL (лошия) холестерол се понижава 23 , 24 ).
  • HDL (добрия) холестерол се повишава 25 ).
  • Кръвното налягане се подобрява значително  26 , 27 ).

За постигането на всичко това се оказва, че е по-лесно да се следва нисковъглехидратна, отколкото нискомаслена диета.

ОБОБЩЕНИЕ: Може да очаквате да загубите много килограми, но зависи от конкретния човек колко бързо това ще се случи. Нисковъглехидратната диета също така подобрява вашето здраве по много други начини.

Не е нужно да гладувате, за да отслабнете Ако страдате от заболяване, тогава говорете с вашия лекар преди да започнете да правите промени, защото този План може да намали потребността ви от медикаменти. Чрез намаляването на въглехидратите и понижаването нивата на инсулина, вие променяте хормоналната среда и карате тялото и мозъка ви да "искат" да намалите теглото си. Това води до драстично намаляване на апетита и глада, премахвайки основната причина, поради която повечето хора се провалят, прилагайки конвенционалните методи за отслабване. Доказано е, че с този План вие губите около 2-3 пъти повече килограми,  в сравнение с типичната ниско-маслена диета, както и с диетите с ограничен прием на калории. 28 , 2930 ). Друга голяма полза за нетърпеливите е, че първоначалният спад в теглото на водата може да доведе до голяма разлика в отчитането на кантара още на следващата сутрин. Ето няколко примера за нисковъглехидратни менюта, които са лесни, вкусни и могат да бъдат приготвени за по-малко от 10 минути: 7 здравословни нисковъглехидрати рецепти за 10 минути или по-малко. По този План можете да ядете добра храна до пълно засищане и все пак да губите много мазнини. Добре дошли в рая.

Kris Gunnars

http://authoritynutrition.com/how-to-lose-weight-as-fast-as-possible/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *