Нежелани хранителни реакции

images (25)

Изчислено е, че около 80% от всички състояния, изискващи посещение при лекар, са причинени или усложнени от нежелани хранителни реакции.

Ако имате каквото и да е хронично състояние, но най-вече такова, което лекарите не могат да обяснят лесно, запитайте се: "Възможно ли е това да е нежелана реакция на храна, алергия или генетична несъвместимост с храни, които ям редовно?"

Отговорът винаги е:“да, може”. Но дори и да не е, като намалите натоварването на тялото,цялостното ви състояние ще бъде облекчено.

Prof.Scott изброява 64 примерни симптома, които могат да бъдат причинени от хранителна алергия или друга нежелана реакция храна (но не е задължително да са).  

Хроничната болест е провал на медицината. Както и “лекарства за цял живот” –  това  означава, че те не действат. Ако действаха, не бихте имали вече проблем! Нали?

Няма почти нито един аспект на медицината и здравето, който се поддава така добре да самопомощ. Лекарите са доста невежи по отношение на храните и храненето, както добре знаете. Така че, промяна на това, което ядем, е нещо, което може и трябва да направи всеки по своему!

Знам какво си мислите

Ако всичко това е толкова велико и действа добре, защо другите лекари не го правят за своите пациенти? Това е въпрос, който трябва да е чул над хиляда пъти!

Първо, позволете ми да ви кажа, че в продължение на 20 години след откриването на упойката повечето лекари все още пристъпвали към отрязване на крака без да упояват (приспиват) пациента си, просто ги връзвали за масата и ги оставяли да крещят. Това не е хубаво, нали?!

Глупаво е да се предположи, че лекарите ще поемат по един съвсем нов начин на възприемане на нещата след години на обучение, просто защото има един очевидно по-добър начин да се върши работата.

Факт е, че ако лекарите не видят какво е заболяването според това, на което са били обучавани и пише в техните учебници, те минават в отбрана. Това не може да бъде "истина",си мислят. Пациентите често са били етикетирани като невротици и хипохондрици, докато ние въведохме новото виждане за храните през 1970-те и 1980-те.

Всъщност моят ментор Richard Mackarness написа книга по тези въпроси, наречена "Не всичко е в ума", която промени медицинската ми кариера за една нощ. Подобно на него,аз съм излекувал хиляди, на които беше казвано "Всичко е в ума ти", а то не беше! То беше в  чинията им!

images (26)

Проблемът е, че реакциите на храни причиняват толкова много симптоми, променливи, без повторим модел, че изглежда така, сякаш пациентът симулира. Единият път е главоболие, след време – кожен обрив, след това болки в гърба, следва период на болките, след това – и проблеми в червата. Всеки път всичко изглежда като нещо различно.

Не може да се каже, че храните са единственият проблем. Аз казвам, че храните са най-лесни за справяне, не е нужно медицинско обучение, просто се изисква познаване и прилагане.След като разберете какво трябва да направите, вие за минути ще го подредите!

По публикации на Prof. Keith Scott-Mumby, MD, MB ChB, PhD 
The World's "Number One Allergy Detective"...

http://www.dietwisebook.com/1sc/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *