Доброто и лошото за аспирина

timthumb (1)

Преди години медицинска публикация в The Lancet съобщава, че вземането на хапчето чудо – аспирин, може да намали риска от рак с 58% и предпазва от инфаркти и инсулти.

Дори други констатации твърдяха, че аспиринът може да намали натрупването на плака в мозъка на пациенти с болестта на Алцхаймер и може да помогне за намаляване симптомите на доброкачествена простатна хиперплазия (ДПХ).

Днес учените смятат, че възпалението играе роля във всички тези заболявания; и способността на аспирина да инхибира ефектите на циклооксигеназа-2 (COX-2), ензими, причиняващи болката, също така  насърчава клетъчно увреждане, което може да доведе до рак. Има много други билки и нутриенти, които могат да помогнат срещу  възпалението, както и за потушаване ефекта Cox-2! Хранителните вещества, които могат да помогнат срещу възпалението, са куркума или куркумин, джинджифил, папая, ананас, спанак, сьомга, гъби шийтаке  и сладки картофи.

Най-накрая ни казаха за опасностите за здравето от аспирина.

След като чуете цялата положителна информация, с изненада ще откриете истината: аспиринът не е добър за всички и не през цялото време!

Аспиринът може да има сериозни и скрити странични ефекти. Най-новото откритие е, че дълготрайната употреба на аспирин ви прави "устойчиви (резистентни) към аспирина", след което това може да увеличи или да удвои риска от сърдечен удар или инсулт! Повечето хора, следвайки препоръката "един аспирин на ден ...", нямат представа за тази опасност за здравето! Така че аспиринът не е толкова безопасен, колкото фармацевтичните компании искат да вярвате, че е. В даден момент аспиринът може да бъде добър, но аспиринът може да бъде и лош за вас!

На много хора е казвано, че аспиринът, дори "baby" аспиринът, се препоръчва от повечето лекари. Но отново все пак има странични ефекти: като раздразнен стомах, стомашни киселини, астма, гадене, язви или кървене. Но мнозина не знаят, че аспиринът също увеличава риска от развитие на катаракта, макулна дегенерация и слепота! До 44% вероятност! Аспиринът също може да намали способността да се съсирва кръвта ви.

Ето и някои други истини:

Да, ако си мислите, че получавате сърдечен удар, вземете един аспирин незабавно и потърсете помощ. Но в дългосрочен план, за предотвратяване на сърдечни атаки или сърдечно-съдови проблеми, опитайте Nattokinase (бел.м.: виж http://en.wikipedia.org/wiki/Nattokinase, както и http://www.webmd.com/vitamins-supplements/ingredientmono-1084-nattokinase.aspx?activeingredientid=1084&activeingredientname=nattokinase), изцяло натурално произведен от соя, може да разгражда кръвни съсиреци и да помогне при други проблеми със сърцето.

Не смесвайте аспирина с медикаменти за артрит!

Гневните, гневящите се хора трябва да вземат аспирин, тъй като съществува връзка между емоциите и инфаркта.

Жените реагират по по-различен начин от мъжете: аспиринът или ацетаминофенът, давани срещу болка, повишават кръвното налягане при жените.

Ако аспиринът се използва за мигрена и е вземан твърде често, може действително може да предизвика повторно, възобновяващо се главоболие или мигрена, които биха могли да бъдат по-лоши от предишното главоболие!

Аспиринът може да увеличи стомашната киселина, което може да ви накара да се чувствате по-зле, особено ако вече имате GERD (gastroesophageal reflux disease) или някаква стомашна язва.

По време на операция и анестезия медикаментът "sotalol“, за сърцето, е добър за мъжете, но причинява сърдечна аритмия при жените.

В крайна сметка, да, можете да вземате аспирин за облекчаване на сърдечни проблеми, но няма да имате нужда от него, ако вземате естествени противовъзпалителни вещества.

Аз препоръчвам използването на Средиземноморска -Aзиатска хранителна диета и повече противовъзпалителни храни.

Cindy Burrows

http://blogs.naturalnews.com/aspirin-good-bad/

Референции:

www.naturalnews.com

www.thehealingkitchen.som

www.bottomlinepublications.com

www.naturalantinflammatory.org

www.mediterranAsian.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *