Ядете ли мъртва храна?

dead-food-300x199

Консумирането на мъртва храна е един от най-лошите неща, които можете да направите за червата. Мъртвите храни са тези, които не съдържат нищо ценно за тялото. Мъртвите храни насърчават дисбаланса и дегенеративните заболявания като диабет и артрит и  ще ви направят дебели.

Когато  консумирате мъртва храна ще бъдете уморен, схванат, раздразнителен и лошо фокусиран. Може да получите високо кръвно налягане и висок холестерол. Не забравяйте, че стомашно-чревният ви тракт няма автоматично да отхвърли това,  което ядете, само защото  е безполезно. Вие трябва да  направите този избор.

Има някои храни, които насърчават живота, има и храни с обратния статус. Изборът на храни, подкрепящи живота, винаги е най-добрия вариант. Храните не са създадени равни; някои неща, които се продават като храна всъщност съдържат опасни вещества и трябва да имат предупредителен етикет, поради щетите, които ще предизвикат.

Америка, както и другите индустриализирани държави, се превърна в експерт по източване на храните от техните естествени фибри (където обикновено се намират  насърчаващите здравето компоненти) и ги замени  със синтетични химикали, за да се обърне храната  от истинска в храна-измамник. Манипулираните храни, които се продават в ярки и привличащи погледа пакети с обещания за добро здраве, съдържат малко или никакви нутриенти. Намерените в тези храни токсини са точно нещата, които излагат на ненужно бреме  храносмилателната ни система, тъй като тя работи заедно с другите ни органи, за да се отърве тялото от тези вещества, насърчаващи болестите.

Всички, разбира се, трябва да се хранят.  Ние трябва така да се храним обаче, че  да помогнем на нашия метаболизъм  и най-добрият начин да направим това, е реалната, жива храна. Трилионите клетки, бактерии, дрожди, вируси и гъбички в организма, могат да бъдат или здравословни или нездравословни. Ключът не е да се отървете от микробите, които се намират в устата, синусите, очите, пръстите, ноктите, ушите, пикочните пътища, храносмилателния тракт и на други места, а  да осигурите правилните хранителни вещества, за да се запазят всички микробни колонии щастливи и добре балансирани.

Когато ядем мъртва храна, ние убиваме милиони полезни пробиотични бактерии и осакатяваме естествените защитни сили, въпреки че  имаме нужда за здрава имунна система.

Стандартната американска диета (SAD), не е добре балансирана и няма да направите добро на себе си ако я следвате. Изберете вместо нея да ядете храна, която се състои предимно от съставки, близки до естественото им състояние, доколкото е възможно. Това означава сбогуване с пакети, кутии, опаковки, кенове и други подобни в по-голямата им част. Истински, пресни, местни, сезонни и органични са думите, които трябва да ви идват на ум, когато мислите за живите храни.

Когато се консумират живи храни, ензимите в тях се смесват с храносмилателните ензими по един красив начин – това е начинът, по който те са предназначени да се смесват. Няма битки,  възпаление и дразнене. Тялото разпознава веществото като храна и знае точно какво да прави с него.

Posted on October 20, 2014 by The Alternative Daily

http://www.thealternativedaily.com/eating-dead-food/

-The Alternative Daily

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *