Една супер подправка отклонява рака, топи мазнините и отваря артериите

superspice-puts-heat-cancer-melts-fat-opens-arteries-800x600

Има една чудесна здравословна подправка, която ви помага да се борите със сърдечно-съдовите заболявания, да избегнете рака, да  живеете по-дълго и да губите тегло. И вие може да я използвате във вашата вечеря - може би дори и при вашата закуска сутрин.

Подправете храната си с чушки чили, казват изследователите и то не само, за да подобрите вкуса й, но и защото можете да подложите на натиск многобройни и неприятни хронични заболявания и разстройства.

Четиригодишно проучване в Китай, обхващащо почти 500 000 души показва, че хората, които ядат пикантни храни, особено храна, която съдържа люти чушки, намаляват риска от проблеми с белите дробове, както и сърдечно-съдови усложнения и рак, увеличавайки при това  шансовете за по-дълъг живот.

Изследователите са на мнение, че съставката в чушките чили, отговорна за тези забележителни ползи, е капсаицин. Широка гама от изследвания е установила, че капсаицинът е мощен антиоксидантен нутриент, който помага на имунните реакции на организма и за намаляване на възпалението.

Що се отнася до запазване на ниско кръвно налягане, научните изследвания на Third Military Medical University in Chongqing, Китай, показват, че капсаицинът благотворно влияе на поведението на лигавицата на кръвоносните съдове, наречена ендотел и прави свиването на артериите, което да доведе до високо кръвно налягане, по-малко вероятно.

Кръвоносните съдове ще се отпуснат, когато капсаицинът активира процес в организма, наречен преходен рецепторен канал или ванилоид 1 (TRPV1). Това кара тялото да стимулира производството на азотен оксид, съединение, което намалява възпалението и кара кръвоносните съдове се отпуснат.

Азотният оксид, който също се произвежда по естествен начин, когато се консумират някои зеленчуци, е от полза за подпомагане на мъже с еректилна дисфункция.

Китайските изследователи не са сигурни колко чушки чили представляват оптимално количество за всеки ден. Но без значение с какво количество можеje да се справите, малко или много, тези чушки ще дадат на  вашето здраве така необходимия тласък. Харесва ми да слагам смляно чили в почти всяко ястие, което готвя.

August 20, 2015 | Carl Lowe

http://easyhealthoptions.com/superspice-puts-heat-cancer-melts-fat-opens-arteries/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *