Добрият ден за претегляне

Image_4146755_126

Днес е сряда - единственият ден в седмицата, в който трябва да премерите теглото си. Направете го след сутрешния тоалет, преди закуска. Проучване на Public Library of Science ще ви обясни защо.

I&V

Знаете ли, че когато става дума за претеглянето ви, за да проследите усилията си при отслабването, има ЕДИН ден от седмицата, в който е по-добре от всички останали дни да го направите? Това е вярно, а и ново изследване от Public Library of Science откри, че най-добрият ден през всяка седмица е сряда. Нека обясня.

Първоначално, когато говорим за контрол на теглото ви, ние препоръчвахме да премервате теглото си веднъж седмично (а не всеки ден). Причината е, че теглото естествено се променя от ден в ден и стъпването на кантара всеки ден само ще ви обезкуражи, виждайки цифрите да скачат нагоре и надолу през цялата седмица.

Вместо това, като се претегляте само веднъж седмично по едно и също време на деня (препоръчваме първото нещо сутрин преди да ядете или да пиете нещо), вие ще имате много по-последователно отчитане и точно отчитане на вашия седмичен напредък.

И все пак,  защо сряда?

Изследването показа две неща:

  1. Когато поддържате тегло, установено е, че срядата има най-малко отклонение от седмица в седмица, така че ​​ще получите най-точно отчитане при претегляне в сряда.
  2. Съща така, срядата е просто денят през всяка седмица, в който хората тежат най-малко.

След като хората са склонни да се отпускат и да пируват повече в почивните дни, това е напълно логично. Ще тежите най-малко, ще получите най-точното отчитане на теглото си в средата на седмицата всяка седмица.

s561ilZyabY

Какво да правим с тази информация: претегляйте се само веднъж седмично, в сряда сутрин и нека това е първото нещо, когато се събудите и преди да ядете или пиете нещо.

Правете това и ще получите най-точна картина на седмичното ви отслабване!

По пощата от BioTrustNutrition, 28 юли 2015

По Shawn Wells, Bio Trust Nutrition

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *