Открийте как да подобрите своята енергия и настроение, както и да намалите риска от заболяване

Concerned-Woman-Depressed-Sad-Sitting-Ground

Използваме анонса към интересния проблем, наречен "5 пречки за оптимално здраве", който Jonathan Landsman и Dr. Anna Cabeca ще коментират в предстоящия NaturalNews Talk Hour, за да ви представим  специфичния ракурс върху една интересна за мнозина тема.

Помислете върху това…

I&V

Повечето хора, живеещи в днешния "модерния" свят изпитват недостиг на достатъчно енергия; чувстват се емоционално нестабилни и в много случаи страдат от хронични болестни симптоми, като ставни болки, високо кръвно налягане, диабет и рак, ако назовем само няколко. И въпреки че често чуваме, че решението е само в „диетата и упражненията", има и нещо друго в тази история, освен очевидното.

Справяте ли се с хормоналния дисбаланс? Ако искате да издигнете здравето си на следващо ниво, трябва да вземете предвид хормоналното си здраве.

Защо начинът на хранене и физическите упражнения НЕ са достатъчни за оптимално здраве?

Знам, че това изявление звучи "налудничаво", особено идващо от мен, нали? Но, с над 30-годишния ми опит в здравната и фитнес индустрията, мога да ви кажа, че е вярно. Не можете да си представите колко хора са ми казвали, че се хранят здравословно и правят физически упражнения и все пак се чувстват ужасно. Какво става тук?

В действителност, почти всички ние сме излагани на опасни токсини чрез храната, която консумираме и въздуха, който дишаме, което засяга нашите хормони и общото ни добро състояние. Например, когато бях много по-млад, любимите ми закуски бяха най-лошите храни, които можете да си представите - заредени с разрушаващи хормоните химикали. Освен това, в продължение на десетилетия имах 14 живачни "сребърни" пломби в устата си - което сериозно възпрепятстваше способността ми да усвоявам хранителните вещества и без съмнение засягаше емоционалното ми благосъстояние.

Накрая, по отношение на спортуването, бях много активен състезател по баскетбол и други спортове. Но, връщайки се назад във времето, сега знам, че този начин на живот само добави стрес в живота ми и не ми даде усещането, че съм по-здрав.

Когато подобрих моите хранителни навици и дори смекчих моята щура спортна практика, наистина не се чувствах много по-добре. Явно, моят живот беше извън баланс и яденето на органична храна не бе единственият отговор за мен.

Реално е потвърдено: хормоналният дисбаланс поставя под сериозна заплаха здравето и продължителността на живота

Днес се знае, че хормоните (и невротрансмитерите) са от съществено значение за почти всека умствена, емоционална и физическа функция вътре в нас. Фактически, ако хормоните ви са извън равновесие, вие повишавате риска от свързани с възпалението заболявания, като артрит, сърдечни заболявания, диабет и рак.

Но главното, което трябва да запомните (за днес) е, че само консумирането на повече органична храна или внедряването на спортуването като практика, в повечето случаи няма да обърне хода на болестните състояния без насочване към хормоналния дисбаланс. В крайна сметка, всеки човек има уникален набор от обстоятелства, които са довели настоящата им здравна криза и към това трябва да се насочи вниманието – и то на индивидуална основа.

За повечето хора това ще изисква внимателно изследване на живота от горе до долу. Наред с яденето на здравословна храна и спортуването, на колко токсини реално сте изложени ежедневно? Липсват ли ви ключови хранителни вещества? Нуждаете ли се от възстановяване на вашата храносмилателна система, за да подобрите усвояването на хранителните вещества? И накрая, дали не сте несъзнателна жертва на поставени от самите вас собствени (ограничаващи) убеждения? (Помнете, че вашите убеждения направляват бъдещото ви поведение.)

Всички тези неща влияят на вашите хормони и в крайна сметка – на цялостната посока на живота ви към по-добро или по-лошо.

Saturday, August 22, 2015 by: Jonathan Landsman
http://www.naturalnews.com/050885_mood_disease_prevention_Dr_Anna_Cabeca.html

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *