Единственият сигурен, ефективен и здравословен начин да се детоксикирате

Young woman sitting on grass and drinking water
Young woman sitting on grass and drinking water

Може би познавате някой, който е имал лоша реакция, докато се е детоксикирал, или може би вие самите сте изживели лоша реакция. Това може да е включвало ужасно главоболие, храносмилателен стрес, треска ... или по-лошо.

Някои хора от света на природното здраве ще ви кажат, че това е само част от процеса. Те дори имат имена за това – "лечебна криза" или „Ефект на Херцхаймер“.

Нека обясня какво наистина се случва ...

Повечето токсини са мастноразтворими, което означава, че тялото ви ги съхранява в мастните клетки. Това на практика помага за ограничаване на деликатните тъкани на вътрешните органи от разрушителните ефекти на токсините. Това е работата на черния дроб – да метаболизира тези токсини и да ги трансформира във водоразтворими деривати за последващо елиминиране от организма чрез изпражненията, урината, потта и дишането.

Проблемите стартират, когато едно интензивно, кратко прочистване или режим на детоксикация започва да изтегля тези токсини от мастните клетки със скорост, която е твърде висока за черния дроб, за да се справи с това. Щом веднъж са освободени в кръвта, тези токсини могат бързо да пътуват през тялото ви, като предизвикат възпаление, хаос в работата на сърцето, мозъка и други жизненоважни органи и това ви кара да се чувствате ужасно!

Безопасната и ефективната детоксикация няма да доведе до "лечебна криза" или да ви накара да се чувствате замаян от липса на хранителни вещества. Няма да имате нужда да пиете странни отвари или да направите храненето с приятели почти невъзможно. И няма да пречи на живота ви, като ви принуждава да планирате деня си в постоянна близост до банята.

Двата основни компонента на здравословната детоксикираща стратегия са: 1) намаляване на количеството на токсините, които вкарвате в тялото си и 2) подпомагане на естествените детоксикиращи и елиминиращи системи на организма.

Здравословната детоксикация става бавно и непрекъснато, като никога не дава възможността токсините да се заселят в тялото и да всеят хаос в здравето ви – и никога не допуска претоварване на черния дроб с месеци или дори с години чрез натрупване на всички токсини наведнъж.

Ето моят съвсем прост 5-стъпков план за здравословна ежедневна детоксикация:

Стъпка 1: Ограничете излагането на токсини. Изберете органични и не-ГМО храни. Филтрирайте питейна вода. Махнете от кухнята пластмасови контейнери и съдове с незалепващо покритие за готвене. Използвайте естествени, нетоксични продукти върху кожата си. И избягвайте ненужни фармацевтични лекарства.

Стъпка 2: Поддържайте пътища ви за елиминиране. Уверете се, че вземате достатъчно фибри, за да се гарантира, че отпадъците се движат през червата ви ефективно и увеличете приема на вода. Добро правило е да се консумират най-малко половината ви тегло телесни течности – в унции филтрирана вода всеки ден.

Стъпка 3: Движете се. Много токсини са в белите дробове, за да бъдат отстранени чрез дишането. В допълнение, всеки вид изпотяване улеснява освобождаването на токсини през кожата. Така че редовната физическа активност, както и не-активното потене в сауна или парна баня, помага на процеса на елиминиране през кожата.

Стъпка 4: Консумирайте насърчаващи детоксикацията храни. Много фитонутриенти засилват действието на природните детоксикиращи системи на тялото. Важно е също да ядете достатъчно протеин, тъй като черният дроб използва протеините за получаване на аминокиселини, на него му е важно да синтезира важния детокс-компонент глутатион.

Стъпка 5: Вземайте подкрепящи черния дроб добавки. Важни научни изследвания показват, че някои добавки, като например екстракт от глутатион и бял трън (магарешки трън), могат да поддържат здравословна детоксикация и оптимална функция на черния дроб. Тези два са ми фаворити, но има и други, които също работят чудесно!

Лесният начин да започнете детокс-план, който работи

До тук, надявам се, съм ви убедил колко е важно да подкрепите черния си дроб с ежедневен план за детоксикация, като този, който ви посочих по-горе. Мисля, че ще се изумите колко бързо ще се съживи здравето ви от главата до петите. Ще се почувствате по-добре, ще изглеждате по-добре и ще имате много повече енергия.

Дори да направите само няколко прости промени, като премахването на пластмасата от вашата кухня или увеличаване приема на вода, ще бъде добре. Но един от най-простите, най-ефективните и най-удобните начини да се помогне на черния дроб е чрез вземането на съответни висококачествени добавки всеки ден. Но тъй като има много хранителни добавки боклуци, трябва да бъдете внимателни.

По  Joshua Corn

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *