Начини за ВСЕКИ да намали риска от камъни в бъбреците!

izteglen-fajl

1. Увеличете приема на течности. Особено пийте плодови и зеленчукови шейкове.          Шейковете от портокали, грозде и моркови са с високо съдържание на цитрати,          които спират както натрупването на пикочна киселина, така и формирането на калциеви соли.

2. Контролирайте рН на урината: киселата урина помага за предотвратяване на инфекции на пикочните пътища, разтваря както фосфатните, така и струвитните камъни, и няма да доведе до оксалатни камъни.

3.Яжте зеленчуци: проучванията показват, че хранителните оксалати по принцип не са значим фактор в образуването на камъни. Аз, обаче, бих внимавал с ревен и спанак.

4.Повечето камъни в бъбреците са съединения на калция и повечето американци са в калциев дефицит. Вместо да понижавате приема на калций, намалете излишния фосфор чрез избягване на газираните безалкохолни напитки, особено кока-кола. Безалкохолните напитки съдържат прекомерни количества фосфор като фосфорна киселина. Това е същата киселина, която е била използвана от стоматолозите да ецване на зъбния емайл.

5. Вземайте добавки магнезий поне 300-350 мг/ден според US RDA (желателно е повече, за да се поддържа идеалния 1:2 баланс на магнезия към калция).

6.Бъдете сигурни, че вземате добри добавки витамин B-комплекс ежедневно, които съдържат пиридоксин (витамин B-6). Дефицитът на витамин B-6 води до камъни в бъбреците при експериментални животни. Във високи дози се използва и за медицинско лечение на камъни в бъбреците. Помнете:

  * Дефицитът на витамин B-6 е много често срещан при хората

  * Дефицитът на витамин B-1 (тиамин) също е свързан с камъни

7. В допълнение, ниският калций сам по себе си може да ПРИЧИНИ калциеви камъни

8. За пикочната киселина/пуриновите камъни (подагра) – СПРЕТЕ ДА ЯДЕТЕ МЕСО! Практиката от храненето и учебниците сочат месата като главен хранителен източник на пурини. Препоръките на натуропатите са за гладуване на сокове и ядене на вишни. Повишената консумация на витамин С помага чрез подобряване на уринарната екскреция на пикочна киселина. (Cheraskin, и др, 1983). Използвайте буфериран аскорбат "C".

9. Лицата с цистинови камъни (само 1% от всички бъбречни камъни) трябва да следват ниска на метионин диета и да използват буфериран „C“.

10. Камъните в бъбреците са свързани с висок прием на захар, затова яжте по-малко (или никаква) добавена захар

11. Инфекциите могат да причинят условия, които благоприятстват образуването на камъни, като например прекалено концентрирана урина (от изпотяване при треска, повръщане или диария). Практикувайте добра здравна профилактика и тя ще ви се изплати с лихва.

Andrew Saul

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *