„Златно мляко“ преди лягане прочиства черния ви дроб

kurkuma-mlyako-300x200

Ако искате да спите по-добре и да извадите токсините от тялото си, то това е най-важната статия, което сте чели. Ще видите  как „златното мляко“, което е  смес от кокосово мляко, куркума, джинджифил и черен пипер може да подобри здравето ви. То ще детоксикира всичките ви органи, оставяйки ги по-здрави и по-енергични. Освен това  ще  спите като бебе, тъй като тази вкусна напитка ще ви успокои и ще намали стреса.

Предимства от пиенето на „златно мляко“

Основната съставка в тази напитка е куркумата, която помага по много начини. Хиляди изследвания показват, че куркумата се бори с възпалението, артрита, рака, диабета, затлъстяването, хроничните заболявания и така нататък. Ползите от куркумата идват от съставката куркумин. Това ъединение има силни антиоксиданти и противовъзпалителни свойства. А както може би знаете, възпалението е причина за повечето хронични заболявания.

Това са ползите от куркумина, за които трябва да знаете:

Регулира нивата на холестерола;

Намалява риска от различни видове рак;

Подобрява здравето на сърцето;

Укрепва имунната система;

Пречиства черния дроб;

Контролира нивата на кръвната захар.

Предимства на кокосово мляко:

Кокосовото мляко е друга мощна съставка в тази напитка. То повишава енергийните нива, подобрява загубата на тегло, подобрява функцията на мозъка и е от полза за хора със сърдечно-съдовите заболявания; контролира кръвната захар. Освен това, кокосово мляко подобрява усвояването на хранителните вещества  в нашите тела. То  ще увеличи бионаличността на куркума. Хранителните вещества, които ще получите от кокосовото мляко включват витамини B, C и Е, фосфор, магнезий, желязо и калий.

Ползите от джинджифила:

Джинджифилът е още една мощна съставка. Той е известен със своите лечебни и противовъзпалителни свойства. Проучванията го свързват с по-добра циркулация, по-малък риск от рак, по-добра чувствителност към инсулин, нормално кръвно налягане, по- здрава храносмилателна система и по-добро здраве на дихателните органи.

Как се прави „златно мляко“:

1 чаена лъжичка куркума;

2 чаши кокосово мляко (може да използвате друго мляко);

Една малка част от нарязания джинджифил;

¼ чаена лъжичка черен пипер;

Мед (като опция).

Смесете всички съставки в тенджера (с изключение на меда). и оставете на слаб котлон, докато мехурчета започнат да се появяват. Прецедете напитката. Добавете меда, разбъркайте и е готово за пиене.

 Twain Yobra

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *