Наистина ли се нуждаете от ваксина срещу грип?

otzvuk-chetiri-vida-gri-01

Поради ежегодното обновяване на огнищата на грип, ваксинирането срещу грип е широко рекламирано като най-добрият начин да се предотврати това. Компаниите, производители на ваксини и здравните организации участват в кохортата, когато става въпрос за широкото прилагане на ваксини, а американското население е подложено на по-интензивни протоколи за ваксиниране в сравнение с повечето страни в света.

Обаче, противно на това, което твърдят производителите на ваксини, грипните ваксини носят разнообразни потенциални усложнения, особено при хора, които са податливи на вътрешни увреждания. Също така има шанс ваксината дори да не бъде ефективна, което се случва, когато щамът, причиняващ грипния взрив, не съответства на щама, използван във ваксините, което ги прави практически безполезни.

През изминалите години ефективността на грипните ваксини изглежда намалява, предпазвайки само около 50 до 60 процента от тези, които се ваксинират. В допълнение към намалената защита, те също така ви излагат на по-тежки грипни инфекции. Като една алтернатива, ето някои по-добри и по-безопасни начини за укрепване на имунитета ви:

  • Оптимизирайте нивата на витамин D. Получаването на витамин D от слънцето може да помогне за намаляване на риска от грип, тъй като укрепва имунната ви система и се бори срещу респираторни инфекции.
  • Избягвайте захарта и преработените храни. Захарта може да повлияе отрицателно на имунната ви функция. Премахването на всички ненужни захари и преминаването към по-здравословен хранителен избор ще даде на тялото ви по-добър източник на енергия и ще подобри имунитета ви.
  • Правете физически упражнения. Редовното спортуване помага да се подобри циркулацията и кръвния поток из цялото тяло, като подобрява имунитета ви чрез ускоряване разпространението на имунните клетки.
  • Мийте ръцете си. Един от най-разпространените начини на предаване на грипния вирус е физическият контакт. Редовното миене на ръцете ще ви позволи да избегнете разпространяването или прихващането на вируса чрез докосване. 

Често задавани въпроси за грипа

В: Какво трябва да правите, когато имате грип?

О: Има различни стратегии, които можете да опитате за ускоряване на възстановяването, но най-доброто, което трябва да направите, е почивката. Тялото ви се бори с вирусна инфекция, така че си дайте достатъчно време, за да се възстановите. Можете да поддържате имунната си система, като използвате имуностимулатори.

В: Колко заразен е грипът?

О: Грипът е силно заразен и хората могат да разпространяват вируса още преди симптомите му да започнали да се проявяват. Болните хора обикновено престават да бъдат заразни пет до седем дни след като симптомите им изчезнат.

В: Как се разпространява грипа?

О: Грипът се разпространява чрез въздушни вируси, обикновено пренасяни от капчици, които неинфектираните хора могат да вдишат. Може да се разпространи от човек на човек чрез директен физически контакт или при контакт с предмети, които болният е докоснал.

В: Как облекчавате симптомите на грип?

О: Може да облекчите симптомите на грипа чрез изплакване на носа със солена вода, пиене на джинджифилов чай или на много течности. Освен това трябва да си почивате достатъчно, за да си дадете време да се възстановите от болестта си.

В: Добре ли е да се потите, когато имате грип?

О: Установено е, че изпотяването помага за детоксикация на тялото, регулиране на телесната температура и убиване на вируси и бактерии, които не могат да оцелеят при температури над 37˚С. Това може да е полезно, докато страдате от грипа, но се уверете, че замествате течностите, които губите.

https://articles.mercola.com/how-long-does-the-flu-last.aspx

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *