ДИАБЕТ ТИП 2 СЕ ОСНОВАВА НА ПРЕВИШАВАНЕ НА ЗАХАРТА ВЪВ ВАШИЯ НАЧИН НА ХРАНЕНЕ

 

Следващата публикация трябва да се разбира в контекста на идеята на Dr. Joseph Mercola, че един здравословен хранителен режим, включващ в себе си и различни цикли на здравословно въздържане от храна, което ние наричаме фастинг, може да бъде решението, което много хора с преддиабет и диабет тип 2 търсят отдавна.

I&V

След като разберете какво всъщност е инсулиновата резистентност и диабет тип 2, тогава ще разберете защо нещо толкова просто, колкото отсъствието на храна за определен период от време, може да бъде толкова мощна намеса. Противно на инфекциозните заболявания, не можете да лекувате метаболитната болест с хапче, защото метаболитните заболявания като диабет се основават на начина на живот, преди всичко на диетата. Както вече беше обяснено от Fung:
"Трябва да използвате метаболитни методи, затова използването на мазнини за гориво е толкова важно ... Не забравяйте, че глюкозата отива в клетката, а инсулиновата резистентност е, когато глюкозата не излиза от клетката. Това означава, че клетката е заключена. Извън клетката има кръв, а когато се появи инсулин, той завърта ключа, отваря портата и глюкозата влиза. И така, ако има инсулин, защо глюкозата не влиза? ... Можете да измервате инсулина и нивото на инсулина е високо. Можете да погледнете рецептора на инсулина, портата е напълно нормална.

Така че [конвенционалната медицина] казва нещо като: "Ами, може би има нещо, което да залепи механизма. Той е забит в ключалката, така че да не се отваря добре, затова глюкозата не може да влезе в клетката. Има голям проблем с този вид парадигма, защото ако това се случи, клетката няма глюкоза и трябва да гладува.
Трябва да губите много тегло; ще имате много тънък черен дроб. Цялата мазнина трябва да се разтопи, защото ако мислите за нелекуван диабет тип 1, където нямате достатъчно инсулин, точно това се случва. Клетката буквално гладува и всичко просто се изхвърля ... Но това не се случва тук.
При диабет тип 2 виждате, че хората обикновено са с наднормено тегло, имат големи кореми ... Какво се случва вместо това е, че всъщност е синдром на преливане. Клетката не може да приеме повече глюкоза, защото вече е пълна с глюкоза.

Това е причината да имате инсулинова резистентност. Инсулинът се опитва да премести глюкозата в клетката, но клетката е пълна ... Така че, това е наистина механизъм за препълване ...
Ето защо черният дроб е пълен - това е голям мастен черен дроб. Черният дроб е зает да се опитва да се отърве от цялата тази глюкоза, превръщайки я в мазнини ... Сега, ако диабетът тип 2 и инсулиновата резистентност са същите неща, наистина става въпрос за твърде много захар. Това е крайният резултат.
И ако разберете, че целият проблем е прекалено многото захар, то решението е да не използвате повече инсулин, за да задържите повече глюкоза във вече пълната клетка. Ключът е да се отървем от всичко това. Така че, това, което е добре да направите, е: 1) не поставяйте повече захар във вашата система, защото вече имате твърде много захар и 2) изгорете я.

https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2018/10/22/is-fasting-ok-for-diabetics.aspx?utm_source=dnl&utm_medium=email&utm_content=art1&utm_campaign=20181022Z2&et_cid=DM242273&et_rid=450800353
Written by Dr. Joseph Mercola

One thought on “ДИАБЕТ ТИП 2 СЕ ОСНОВАВА НА ПРЕВИШАВАНЕ НА ЗАХАРТА ВЪВ ВАШИЯ НАЧИН НА ХРАНЕНЕ

  1. Pingback:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *