ЗАЩО ИНСУЛИНОВАТА ТЕРАПИЯ МОЖЕ ДА ПРИЧИНИ ПОВЕЧЕ ВРЕДИ, ОТКОЛКОТО ПОЛЗИ?

Становището на Dr. Joseph Mercola вероятно ще се стори изненадващо за доста хора, привикнали с установената парадигма. Неговата аргументация обаче ни кара да погледнем по-различно на проблема с диабета, който в последните години става истинска пандемия. В този контекст са и последните наши публикации в категорията „диабет“.

I&V

Сега, когато приемате инсулин, добавеният инсулин позволява на тялото ви да използва повече от тази излишна глюкоза, но това се превръща в мазнина. Ето защо повечето диабетици, които приемат инсулин,  увеличават  теглото си. Това е точно обратното на здравословното развитие, тъй като колкото по-голяма тежест печелите, толкова по-лошо ви е диабетът и колкото повече инсулин имате нужда. Както отбелязва Fung, това лечение няма смисъл, тъй като диабетиците вече имат висок инсулин.
"[Защо да давате] повече инсулин в ситуация, в която вече имате твърде много инсулин? Ако имате хипертиреоидизъм, не давате повече хормон на щитовидната жлеза.

Ако имате алкохолик, не давайте повече алкохол. Даването на повече алкохол е точно неправилното нещо, което трябва да направите. Всъщност, ако нивата на инсулин са твърде високи и това е вашето заболяване, трябва да намалите инсулина. Като давате инсулин, всъщност правим основния проблем много по-лош ", казва той.
Изследване също потвърди, че инсулиновата терапия не успява значително да увеличи продължителността на живота и качеството на живот. Както се съобщава от медицинските новини днес:

„Според оценката човек с диабет тип 2, който започва инсулинова терапия на 45 години и намалява нивата на хемоглобин A1c с 1%, може да преживее допълнителни 10 месеца здравословен живот.
Но за пациент, който започва лечението на диабет тип 2 на 75-годишна възраст, се смята, че терапията може да донесе още три седмици здравословен живот. Изследователите казват, че това навежда на въпроса :има ли 10 до 15 години хапчета или инжекции с възможни нежелани реакции, които си заслужават?“

В някои случаи лечението с инсулин може бързо да предизвика прогресия на заболяването

Един наистина значим потенциален страничен ефект на инсулиновата терапия е прогресията на заболяването от обратим до необратим диабет. Това беше демонстрирано в проучване от 2014 г., публикувано в Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism.
Проучването установява, че даването на генетично конструиран рекомбинантен инсулин - което е типичният тип на диабетици тип 2 с определена генетична чувствителност -може да предизвика телата им да произвеждат антитела, които разрушават клетките, произвеждащи инсулин (клетките на островните клетки на панкреаса).

По принцип той предизвиква реакция на автоимунна болест, която води до състояние, при което имате едновременно диабет тип 1 и тип 2. Средното време на започване на диабет тип 1 е било 7,7 месеца. Един участник в проучването развива диабет тип 1 само за един месец.
Според авторите острото влошаване на контрола на кръвната захар след прилагане на инсулин е предупредителен признак на този проблемен страничен ефект. Според това изследване, гените, предразполагащи към този автоимунен тип отговор към инсулин, са:
• диабет тип 1 с висок риск HLA клас II (IDDM1), за който се смята, че играе роля в около половината от всички случаи на диабет тип 1 и
• Генотип VNTR (IDDM2), за който се смята, че ви предразполага към диабет тип 2.

В допълнение трябва да се каже, че лечението с инсулин повишава риска от няколко други здравословни усложнения.

https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2018/10/22/is-fasting-ok-for-diabetics.aspx?utm_source=dnl&utm_medium=email&utm_content=art1&utm_campaign=20181022Z2&et_cid=DM242273&et_rid=450800353

Written by Dr. Joseph Mercola

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *