ЗАМЪРСИТЕЛИТЕ НА ОКОЛНАТА СРЕДА ПОВИШАВАТ НЕОБХОДИМОСТТА ОТ ПОЛЕЗНИ ХРАНИТЕЛНИ ВЕЩЕСТВА

 

Необходимостта от ефективна детоксикация и екскреция е силно увеличена поради замърсяването на околната среда от химическата промишленост, хербицидите и пестицидите, използвани от промишленото земеделие, антибиотичното лечение на животни, транспорта и пластмасовите опаковки. В нашия замърсен свят повишеното токсично натоварване може да бъде компенсирано чрез увеличение в нутриентите, за да се подпомогне детоксикацията.

Човек може да реагира с прием на големи дози от хранителни добавки с основни нутриенти, например антиоксидантните витамини С и Е, и подходяща доза селен, които помагат на организма да детоксикира вредните химикали. Също така е полезно редовно ползване на сауна, периодичен фастинг и придържане към отлична диета, включваща щедри порции от тъмнозелени листни зеленчуци, цветни зеленчуци и плодове.

Неотдавнашно проучване прогнозира, че глобалното затопляне може да намали питателната плътност в много храни в световен мащаб. Изчислено е, че атмосферният CO2 ще надхвърли 550 ppm през следващите 30-80 години, водещо до по-големи култури с по-ниско съдържание на протеин, желязо и цинк на енергийна единица.

Ако се приеме, че диетите остават постоянни, същевременно изключвайки други климатични въздействия върху производството на храните, изследователите изчисляват, че през 2050 година повишеният СО2 би могъл да доведе още 175 милиона души до дефицит на цинк, и други 122 милиона души – до дефицит на протеини.

Анемията би се увеличила значително, ако културите загубят дори малко количество желязо. Най-рисковите региони – Южна и Югоизточна Азия, Африка и Близкия изток – са особено уязвими, тъй като те нямат средства и достъп, за да компенсират такава ситуация чрез използването на хранителни добавки.

 

Orthomolecular Medicine News Service, Sept 12, 2018

by Dag Viljen Poleszynski, PhD

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *