РАКЪТ КАТО МЕТАБОЛИТНА БОЛЕСТ

 

 

Ако искате да избегнете  превръщането ви  в статистика за рака, ще бъде добре ако се  запознаете с метаболитната теория на рака.

През август 2016 г. представихме наградата Mercola.com Game Changer Award на Thomas Seyfried, Ph.D., професор по биология в Boston College и водещ експерт и изследовател в областта на раковия метаболизъм и хранителната кетоза.

Следва повторение на тази популярна и важна статия и интервю със Seyfried, в която обсъждаме неговата книга "Ракът като метаболитна болест" - важен принос в областта на начина, по който ракът започва и може да бъде лекуван.

Всеки ден около 1600 души умират от рак само в САЩ. В световен мащаб ежедневно се наблюдава смъртност от около 21 000 души. Така че много от тези смъртни случаи са ненужни - те са предотвратими и лечими.

Seyfried е един от пионерите в прилагането на хранителна кетоза за рак; терапия, която произтича от работата на Dr. Otto Warburg, който несъмнено е един от най-блестящите биохимици на 20-ти век. Warburg получи Нобелова награда за физиология и медицина през 1931 г. за откриване на метаболизма на злокачествени клетки.

Warburg е бил личен приятел с Алберт Айнщайн и много от най-известните учени по негово време. Мисията на живота му беше да намери лекарство за рак и всъщност го направи. За съжаление малцина от тях успяха да оценят важността на заключенията му.

Seyfried е следвал научните стъпки на Warburg и провежда важни изследвания, за да напредне тази наука. Всъщност той надхвърля неговото първоначалното предположение, като хвърля важна светлина върху метаболитните основи на рака.

Традиционно се смята, че ракът е генетично заболяване, но това което Варбург открива е, че ракът е причинен от дефект в клетъчния метаболизъм на клетката, предимно свързан с функцията на митохондриите, които са малките електроцентрали в рамките на всяка клетка.

Митохондриите не бяха добре разбрани във времето на Варбург, но днес имаме много по-добро разбиране за това как работят.

Според мен тази информация е промяната в основните правила на играта, тъй като  не само лекува рак, но и практически всяка болест, известна на човека, защото в основата на най-сериозните заболявания се открива митохондриална дисфункция. Както отбелязва Seyfried:

"Това, че ракът се счита за генетично заболяване, без съмнение, е догма. Проблемът с догмата е, че понякога тя затваря алтернативни гледни точки и създава идеологии, които са изключително трудни за промяна.

Всички основни учебници в колежа говорят за рака като генетично заболяване. Уебсайтът на Националния институт за рака (NCI), първото нещо,  което казва е, че ракът е генетично заболяване, причинено от мутации ... [и] ако ракът е генетично заболяване, всичко произтича от тази концепция.

Тази идея прониква във фармацевтичната индустрия, академичната индустрия и индустрията на учебниците - цялата база от знания. Има много малко обсъждане на алтернативни гледни точки към генетичния поглед. Аргументът сега е че, да, метаболитни проблеми възникват в раковите клетки. Никой не отрича това.

Но всичко това се дължи на генетичните мутации. Затова трябва да се поддържаме на установения път, че всички тези метаболитни неща могат да бъдат решени, ако просто разберем повече за генетичната основа на болестта.

Сега това би било добре, ако беше вярно. Но натрупват се доказателства, че мутациите, които виждаме, са основният фокус и основата на генетичната теория всъщност са епифеноменални.

Те са последици от това нарушение в метаболизма, който Warburg първоначално е определил през 1920-те и 30-те години.

 

Written by Dr. Joseph Mercola – Medically reviewed by Dr. Thomas Seyfried

  • January 06, 2019

 

https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2019/01/06/metabolic-disease.aspx?utm_source=dnl&utm_medium=email&utm_content=art1&utm_campaign=20190106Z2&et_cid=DM259342&et_rid=512080080

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *