СПРЕТЕ ДИАБЕТА, АРТРИТА И ДРУГИ С ТОЗИ ГОТВАРСКИ ЛЕК СРЕЩУ ВЪЗПАЛЕНИЕТО

 

Представете си да сте в състояние да контролирате кръвната си захар ... болките в ставите ... и дори здравето на сърцето си без докосване на предписвани медикаменти.

Това не е просто възможно ... всъщност можете да започнете още днес!

Защото едно ново проучване показва, че обикновената готварска подправка УНИЩОЖАВА свързаното с възрастта възпаление, което може да доведе до:

  • Артрит
  • Диабет
  • Сърдечно-съдови заболявания
  • Макулна дегенерация
  • Болест на Алцхаймер
  • И още!

Днес ще ви покажа как можете да използвате тази вкусна подправка като ваша първа линия на защита да спрете смъртоносните състояния, от които се страхувате най-много.

Един пикантен начин да се отървете от възпалението

Канелата отдавна е известна с многобройните си ползи за здравето. В древни времена, например, тя е била използван за запазване на месото, благодарение на антибактериалните си свойства. А средновековните лекари я използвали при кашлица и лошо храносмилане.

Но огромно скорошно проучване хвърля нова светлина върху тази невероятна подправка, което ще ви накара да я включите в почти всяко ястие.

Всичко започна с едно предишно проучване, което тества 115 противовъзпалителни храни. Резултатите показват, че канелата е една от най-добрите.

И в крайна сметка, при прегледа на ВСИЧКИ изследвания от 1982 до 2013 г., огромното количество данни разкрива, че канелата НАДВИВА свързаното с възрастта възпаление.

Нейната мощна антиоксидантна активност съсича точния вид възпаление, което е в основата на онези състояния, от които възрастните хора се страхуват най-много!

Артрит, диабет, сърдечни заболявания, Алцхаймер, макулна дегенерация ... Всяко от тези заболявания настъпва от нискостепенно възпаление, което означава, че се развива с ГОДИНИ, докато се прояви. Ето защо от една подправка може да се възползват толкова много хора, особено възрастните!

Извличане на максимума от канелата

Има два видни вида канела: Цейлон (Ceylon) и Касия (Cassia). Касия е по-вероятно да бъде тази, която в момента имате във вашата кухня, тъй като Цейлон е значително по-скъпа (и много хранителни магазини не се снабдяват с нея).

Независимо от вида, и двете помагат да се забави абсорбирането на захарта в кръвния поток. Това означава, че тялото ви не се налага да разчита толкова много инсулин и може да намали вероятността да развиете инсулинова резистентност, която става диабет тип 2.

За разлика от подправки като куркума, не е нужно да добавяте нищо към канелата, за да увеличите нейната абсорбция.

Това означава, че можете да добавите канела към почти всичко – към любимите ви ястия, включително чили, печени без захар ябълки и др.

И ако никога не сте опитвали да добавите канела към кафето си, пропускате. Има два начина да направите това: или чрез добавяне на чаена лъжичка канела към съставките при приготвянето на кафето или чрез разбъркване директно в готовото кафе.

Можете да бъдете креативни, да се забавлявате и да се справяте с възпалението едновременно!

Dr. Glenn S. Rothfeld, M.D. 

 

По пощата от 10.01.18.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *