НАУЧЕТЕ ДЕЦАТА СИ НА ТЕЗИ 7 ЗДРАВОСЛОВНИ НАВИКА

 

щастливо-семейство-деца-родители-навън

Като родители ние не искаме нищо повече от най-доброто за нашите деца. Ето защо ние започваме да се грижим за тяхното образование, да ги записваме в най-добрите училища или  в различни занятия, за да научат умения, които могат да използват, когато пораснат.

Експертитите от неправителствената организация Scripps Health в Сан Диего са изброили седем здравословни навика, които ще накарат децата ви да поемат по пътя към благосъстоянието.

Дръжте се положително

"Помагането на децата ви да развият положително отношение може значително да допринесе за тяхното благоденствие през целия им живот и да им помогне да изградят устойчивост", казва д-р Кимбърли Лейк, педиатър в клиниката Scripps. "Разказвайте на децата какво могат да направят, а не това, което не могат и празнувайте успехите им."

Проучванията също така показват, че децата с положително отношение към нещата имат дългосрочно предимство пред тези, които нямат такава. Американската психологическа асоциация заявява, че ученето на децата да имат устойчивост, положителни емоции и чувство за цел, ще им помогне да ограничат депресията, да поддържат позитивен поглед върху живота и да подобрят способността си да учат.

Ограничете времето пред екрана

Децата израстват залепени пред екрана: било то компютъра, смартфона или телевизора. Експертитите от Scripps също предлагат насърчаване на времето за игра за деца, тъй като продължителните периоди на излагане на медиите могат да доведат до застоял начин на живот. Изследването, проведено от Университета в Британска Колумбия, стига до извода, че  игрите на открито могат да научат децата на любов към природата и околната среда.

Четете с детето си всеки ден

Това не е изненада: експертите казват, че четенето с бебета и деца е ключов фактор за изграждането на езика, грамотността и социално-емоционалните умения, които са важни на този етап от развитието. Американската академия по педиатрия публикува проучване, което показва, че четенето с децата ви ще подобри техния речник и умения за четене, когато започнат да ходят на училище.

Правете им колоритни ястия

Според експертите в Scripps, времето за хранене трябва да е приятно за децата, затова е добре техните ястия да са цветни и интересни. Това също е начин да им помогнем да се хранят здравословно - тъй като тази цветна храна може да бъде сезонни плодове и зеленчуци. Проучванията също така показват, че методът на подготовка и начин на обслужване може да има дългосрочни ефекти върху хранителното поведение на детето, особено когато става дума за зеленчуци.

Закуската е важна

Балансираната закуска с протеини е сигурен начин за децата ви да имат добър ден. Изследванията също свързват закуската с академичното поведение. Изследването, публикувано в Националния здравен институт, посочва, че редовното, здравословно закуска е от полза за академичните постижения на детето, особено за по-малките деца.

Насладете се на физическите дейности

Американската сърдечна асоциация посочва физическото бездействие като фактор, допринасящ за развитието на сърдечни заболявания по-късно в живота. По подобен начин, повишената физическа активност при деца може да намали риска от сърдечно-съдови заболявания, диабет и затлъстяване. Предлага се най-малко 60 минути забавна, умерена интензивна активност всеки ден за деца. Родителите също трябва да участват в тези дейности и да са ролеви модели.

Четете етикетите на храните

Обучавайте децата си на правилно хранене, като отделите време за четене на етикетите на храните заедно. Съсредоточете се върху важни аспекти на етикета, като например количеството захар, наситени мазнини, калории. Научете се да живеете натурално.

Ralph Flores

 https://www.naturalnews.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *