НАЙ-ДОБРАТА ПОЗИЦИЯ ЗА СПАНЕ

 

ВИДЕО: Защо никога не би трябвало да спите на една страна https://www.youtube.com/watch?v=yy9FS6VoSM4

Във видеото по-горе, хиропрактикът и физиолог Dr. Peter Martone обсъжда ползите от приемането на неутрална позиция на сън. Ако спите по корем, озовавате се в различни позиции, преобръщате се нощем и / или/ се събуждате с болки, позицията ви за сън може да бъде основен виновник. Както отбелязва Martone , за здрав, здрав сън, трябва да спите по гръб, с врат и гръбнак в неутрално положение.

Ключът към постигането на това е да подпирате възглавница под врата си, а не под главата си, тъй като това ви позволява да поддържате подходяща гръбначна крива. За демонстрация как да използвате възглавницата си, за да поддържате врата си, а не просто да повдигате главата си, моля, вижте видеото. Според опита на Martone , отнема средно от три до четири месеца, за да се смените навика си да спите по гръб, настрани или по корем.

Терапия с наклоняване на леглото

Друга промяна, свързана със стойката, която може да помогне за подобряване на съня ви, е да вдигнете горната част на леглото си, така че да спите под наклон. Тази терапия просто включва повишаване на главата на леглото ви с 6 до 8 инча, така че да спите на 5-градусови наклон - може да има редица ползи, включително:

  • Подобряване на кръвообращението
  • Повишаване на метаболизма
  • Подобряване на лимфния дренаж от мозъка
  • Подобряване на функцията на имунната система
  • Подобряване на дихателната функция
  • Облекчаване на симптомите, свързани с болестта на Алцхаймер, диабет, глаукома, мигрена, множествена склероза, сънна апнея, киселинен рефлукс, оток, разширени вени и др.

Моля, обърнете внимание, че спането на наклон не е същото като спане на регулируемо легло, което ви позволява да повдигнете главата, докато долната част остава хоризонтална. Тялото ви трябва да е право, но на наклон. Вие не искате да спите в седнало положение, където се вдига само тялото ви.

Подреждането на тялото е важно, тъй като искате кръвта ви да се движи свободно по цялото ви тяло и да избягвате стреса върху тазобедрената става. За съвети за това как да създадете наклонено легло, вижте Inclined BedTherapy.com.27 Например, можете да изградите своя собствена дървена рамка на леглото или да използвате възли за крака или клиновидни клинове.

https://articles.mercola.com/sites/articles/archiveнk/2018/03/29/why-do-you-need-sleep.aspx

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *