РЕВОЛЮЦИОННАТА НАУКА ЗА СТАРЕЕНЕТО И ДЪЛГОЛЕТИЕТО

 

David Sinclair, Ph.D 1, е професор по генетика и съдиректор на Центъра за биология на стареенето на Пол Ф. Глен в Медицинското училище в Харвард. Като цяло признат за един от лидерите на мисълта в науката как да подобрим продължителността на живота си и здравето си, Синклер защити доктора си. в Сидни, Австралия.

След като работи с Леонард Гуаренте в Масачузетския технологичен институт като докторант- изследовател, той получава собствена лаборатория в Харвард през 1999 г., където оттогава преподава биология на стареенето и транслационната медицина. Sinclair е написал и книга „ Животът: Защо остаряваме - и защо не трябва “, която е планирана за публикуване на 10 септември 2019 г.

Гладът е част от решението за дълголетие

Книгата на Синклер обхваща няколко важни стратегии, които могат да помогнат за забавяне на биологичния часовник, включително ограничаване на калориите и периодично гладуване . Две от научно доказаните ползи от гладуването са потискането на mammalian target of rapamycin(mTOR) и активирането на автофагията .

Както отбелязва Синклер, въпреки че гладуването само по себе си не е революционно, като има корени от повече от 5000 години, това, което е революционно, „е откриването на биохимичните пътища, които са в основата на тази защита срещу болести и стареене.“ Подобно на мен, той е почитател на времето, ограничено хранене, при което той просто прескача едно хранене (закуска) всеки ден.

„Има и други диети, за които други хора са установили, че са ефективни по отношение на подобряването на биологията и биохимичните маркери“, казва Синклер. „Едната е диетата 5: 2… Тази също е доста изпълнима ...

По-екстремни са онези диети, при които [постигате] цяла седмица на всеки няколко месеца или на всеки няколко месеца ... Моето мнение е, че това вероятно ще работи най-добре, ако можете да го направите, защото това не задейства само термина пътеки, които проучвахме в моята лаборатория.

Седмица на гладно наистина ще [задейства] тялото да започне да консумира свой собствен протеин ... Това е автофагията. Това е консумацията на биологичен материал, който обикновено е протеин. В разговор с хора, които са направили тези режими на гладно, след около три дни започва да се промъква нещо различно. Хората, които опитват това, ми казват, че имат чувство на еуфория. Те определено получават допълнителен тласък ...

През последните 20 години изучаваме в моята лаборатория гени, които реагират на диета, на гладуване и ограничаване на калории. Резултатът от това е, че нашите тела реагират на неблагополучие или възприемане на неблагополучие. Те завиват по тези отбранителни пътеки. Той променя куп гени, които се включват, за да защитават телата ни ...

Тези защитни сили на организма са изключително добри, за да ни предпазват от заболявания - от диабет до рак, сърдечни заболявания, дори деменция и болестта на Алцхаймер. Това са неща, с които съвременната медицина се бори да се бори. Това изглежда е много прост начин да накарате тялото да се бори с тези болести. "

На каква възраст трябва да започнете да гладувате?

Що се отнася до това кога да започнете, изследванията върху животни предполагат, че колкото по-млад сте, когато започнете, толкова по-добре. За хората това, разбира се, трябва да се направи в разума. Би било направо глупаво например да се постави бебе в режим на гладно.

Тийнейджърите и младите хора на 20-те години също не са кандидати за пост, казва Синклер, тъй като „все още има много неща в телата и мозъка им.“ След 30-годишна възраст обаче екстраполациите от проучвания върху животни предполагат, че по-дълго време “ можете да включите някаква форма на редовно гладуване през целия си жизнен цикъл, толкова по-добре.

Като правило, периодичното гладуване включва гладуване в продължение на 12 до 16 часа на ден, което обикновено налага елиминиране на закуска или вечеря. Ако ядете вечеря, ще искате да сте сигурни, че го правите достатъчно рано - поне три часа преди лягане. Опитвам се да ям последното си хранене три до шест часа преди лягане.

Една от причините за този съвет е, че избягването на яденето в късна нощ ще увеличи нивата на никотинамид аденин динуклеотид (NAD +), които са важни за различни телесни функции.

Важното е, че ще намали и никотинамид аденин динуклеотид фосфат (NADPH), който по същество е истинската клетъчна батерия на вашата клетка и има редуктивния потенциал да презареди вашите антиоксиданти. Най-големият потребител на NADPH е създаването на мастни киселини.

Ако ядете близо до лягане, няма да можете да използвате NADPH за изгаряне на тези калории като енергия. Вместо това те трябва да се съхраняват по някакъв начин. За да ги съхранявате, трябва да създавате мазнини, така че по принцип коренно понижавате нивата на NADPH, когато ядете късно през нощта, защото те се консумират, за да съхраняват допълнителните ви калории, като създават мазнини.

https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2019/09/01/science-of-aging.aspx?utm_source=dnl&utm_medium=email&utm_content=art1&utm_campaign=20190901Z2&et_cid=DM335152&et_rid=698320068

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *