ОКАЗВА СЕ, ЧЕ СТАТИНИТЕ УДЪЛЖАВАТ ЖИВОТА ПРОСТО С НЯКОЛКО ДНИ

 

Изследователите многократно не успяват да намерят доказателства, че високият холестерол е рисков фактор за сърдечно-съдови заболявания. Всъщност има много доказателства, които предполагат, че по-високият холестерол всъщност може да бъде по-здравословен от по-ниските нива .

Както вече обсъждах в много предишни статии, три (до известна степен взаимосвързани) фактори, които имат далеч по-голямо влияние върху риска от сърдечно-съдови заболявания (ССБ) са:

Повишените нива на желязо значително ще допринесат за възпалението, но дори ако желязото ви е нормално, хроничното възпаление може да бъде причинено от широк спектър от фактори, като започнете с вашата диета. Диетата ви също е ключов фактор в играта, когато става въпрос за нивото на инсулин, и може да влоши ефекта от претоварването с желязо.

За съжаление, тези първични донори рядко са в центъра на превенция и лечение на ССЗ в конвенционалната медицина. Вместо това статините (лекарства за понижаване на холестерола) са първата линия на защита и това въпреки многото проучвания, показващи, че холестеролът не е част от проблема.

Откриване на очите: статините просто удължават живота с около три дни

Систематичен преглед 4, публикуван през 2015 г., който заслужава много повече внимание, отколкото получава, оценява способността на статините да отлагат смъртта и да подобряват процента на смъртност. В прегледа бяха включени единадесет статинови проучвания с проследяване между две и 6,1 години.

При изпитвания за първична превенция (означаващи проучвания, при които статините са били използвани като основна превенция срещу ССЗ), смъртта е отложена между отрицателни пет дни (което означава, че са починали пет дни по-рано от контролната група) и 19 дни.

При изпитванията за вторична превенция смъртта се отлага между отрицателни 10 дни и 27 дни. Средното отлагане на смъртта при изпитванията за първична превенция е 3,2 дни, а при изпитванията за вторична превенция 4,1 дни.

Това е наистина поразителна констатация, като се има предвид, че хората вземат петна от години, ако не и десетилетия, и фактът, че тези лекарства са свързани с широк спектър от сериозни странични ефекти, които могат да влошат качеството на живот.

Британският депутат призовава за парламентарно разследване на статините

Добрата новина е, че все повече учени започват да виждат тази истина. А 9 март 2019, статия 5  Европейския Scientist съобщава:

"По-рано тази седмица председателят на Комитета за наука и технологии на британския парламент, сър Норман Ламб, направи призив за цялостно разследване на статините, понижаващи холестерола.

Той бе подбуден от писмо до него, подписано от редица изтъкнати международни лекари, включително редактора на BMJ, досегашния президент на Кралския колеж на лекарите и директора на Центъра по медицина, базирана на доказателства в Бразилия ... призоваващ за пълно парламентарно разследване на противоречивите лекарства. "

В статията водещият автор на писмото кардиологът Асеем Малхотра обсъжда опасностите от статините и как дефектната хипотеза за холестерола и съответния мит с ниско съдържание на мазнини тласкат здравето на пациентите в неправилна посока. Той пише, отчасти: 6

„Не само финансовите интереси са откриването на изследователски пристрастия, но и интелектуалното умиление в медицината. Бащата на движението, основано на доказателства, покойният професор Дейвид Сакет каза, че„ Петдесет процента от наученото в медицинското училище ще се окаже бъдете или остарели, или мъртви грешно в рамките на пет години след дипломирането си, проблемът е, че никой не може да ви каже коя половина, така че трябва да се научите да научите сами. "

През последните 30 години има 44 рандомизирани контролирани проучвания, които не показват полза от сърдечносъдова смъртност от диета или различни лекарствени изпитвания от понижаване на холестерола.

Най-забележимо беше неотдавнашното проучване ACCELERATE с над 12 000 пациенти с висок риск от сърдечно заболяване, което не показа намаление на инфаркт, инсулт или смърт, въпреки намалението на LDL-холестерола с 37%.

Но колко лекари всъщност са в крак с най-новите доказателства? Мнозина ще защитят догмата за понижаване на холестерола със своите по-любознателни пациенти, като казват, че просто следват насоки, без да знаят, че самите насоки се основават на предубедени изследвания, често написани от учени със силни лични или институционални финансови връзки с индустрията. "

https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2019/09/11/do-statins-prolong-life.aspx?utm_source=dnl&utm_medium=email&utm_content=art1ReadMore&utm_campaign=20190911Z2&et_cid=DM341205&et_rid=705234243

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *