ЧРЕВНИТЕ БАКТЕРИИ СА ОСНОВНА ПРИЧИНА ЗА ЗАТЛЪСТЯВАНЕТО, СОЧАТ ИЗСЛЕДВАНИЯ

 

Дали сте дебели или слаби, това може да е семейна черта, преди всичко с онаследяването на лошите хранителни навици и традицията за втора порция. Преди да прибързате със заключенията обаче, трябва да имате предвид, че това не е непременно вашата типична история за генетиката и, ако искате да избегнете дегенеративно заболяване,  предлагам да прочетете внимателно тази статия.

Резултатите от изследването върху човешката генетика и чревните бактерии, публикувано в научното списание Cell, показват, че нашите гени определят вида на микробите, процъфтяващи в червата ни - което от своя страна определя здравето на червата и редица здравословни фактори, включително телесното тегло. Доказателствата сочат наследените чревни бактерии като вероятния по-голям риск от затлъстяване.

Само имайте предвид, че тази новина не ви дава лиценз да пренебрегвате значението на здравословното хранене, защото храната, която ядете, може да включи или изключи генетичния израз.

Конвенционално обучените лекари трябва да научат повече за животоспасяващата стойност на чревните бактерии 

Известни като микробиома, тези трилиони живи бактерии, открити в човешкото тяло, влияят на всичко - от вашата имунна система до вероятността от развитие на хронично дегенеративно заболяване. Тези фамилии бактерии тежат около четири килограма и всъщност надвишават количеството на клетките в тялото.

Размерът и убедителното влияние на тези колективни бактерии са толкова значителни, че някои учени започнаха да мислят за микробиома като за „орган в сянка” на човешкото тяло. С развитието на съвременните генни технологии този допълнителен орган получава все по-голямо внимание от учени по целия свят.

Ново проучване: Как гените са свързани със затлъстяването

 

В най-новото проучване, учени от Корнелския университет се обединиха с изследователи от King's College London, за да секвенират гени на микроби, получени от над 1000 фекални проби от над 400 двойки близнаци.

Близнаците са били използвани в изследването заради техния подобен генен състав. Учените откриха, че еднояйчните близнаци, чиито гени са 100% еднакви, споделят по-голям брой специфични семейства на микроби в чревния тракт в сравнение с неидентични близнаци, които споделят само половината от своите гени.

Тези открития дават ясни доказателства, че гените са основен определящ фактор на микробиалния състав на червата. Този микробен състав може да повлияе на множество здравни фактори, включително храносмилането, метаболизма и дори настроението, както и да действа като причина за затлъстяването.

В своите публикувани открития учените стигат до заключението, че идентифицирането на бактериални семейства, които са по-разпространени сред слабите хора, може да бъде ключът към персонализирани пробиотични лечения, които използват характерни здравословни черти и водят до загуба на тегло.

Възникващи лечебни планове  за отслабване

 

Трансплантирани в мишки, тези микроби, открити предимно в слаби хора, всъщност забавят напълняването, което предполага, че идентифицирането на точния генетичен състав на чревните бактерии може да бъде ключът към бъдещите лечения за отслабване.

Използването на фамилии здравословни бактерии един ден може да бъде толкова често срещано като подход към уелнес, колкото упражненията и здравословната диета. Тези генетични находки могат също да променят начина, по който медицинската общност и цялото население подхождат към проблемите на затлъстяването.

Това е наистина вълнуваща информация - когато вземете предвид факта, че повече от една трета от възрастните в САЩ са със затлъстяване и милиони страдат от свързани със затлъстяването състояния, като сърдечни заболявания, инсулт, диабет тип 2 и много форми на рак, които водят до преждевременна смърт. Очакваните годишни медицински разходи, свързани със затлъстяването в САЩ, са били 147 милиарда долара през 2008 г., а медицинският модел за „болнични грижи“ няма начин да намали тези разходи.

Да се надяваме, че с помощта на независими учени и холистично настроени преподаватели ще постигнем критична маса (скоро) относно значението на здравословния начин на живот и прилагането на по-безопасни решения за кризата със затлъстяването, преди да е твърде късно за нашето общество.

Sources for this article include:

Cell.com
MedicalDaily.com
Cornell.edu
AnnualReviews.org

https://www.naturalhealth365.com/gut-bacteria-obesity-3171.html

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *