5 ПРИЧИНИ, ПОРАДИ КОИТО МЛЯКОТО НЕ ПОДПОМАГА ВАШЕТО ЗДРАВЕ

 

 

В тон с нашето мото: „Помислете върху това...“ трябва да направим няколко бележки. Статията е доста категорична, но според нас, трябва да си оставим известни резерви. От материалите, които сме публикували се вижда, че прясното мляко може да има вредни ефекти  за възрастни и за деца над 3 годишна възраст, тъй като тогава организмът престава да произвежда ензима, разграждащ лактозата. Към „вредните“ млечни продукти в никакъв случай не бива да причисляваме качественото българско кисело мляко, което е един от най-добрите естествени пробиотици. Тези изводи се отнасят, разбира се, само към общия случай. Лица с лактозна  непоносимост или алергия трябва да бъдат много внимателни и да избягват млечните храни.

I&V

Повечето хора могат да си спомнят популярността на тези реклами “Got Milk?”   от няколко десетилетия назад. И макар маркетинговата стратегия да беше гениална, жалко е, че според много научни доклади посланието „консумирайте мляко, за да подобрите здравето си“ до голяма степен е неточно.

Сега новите данни разкриват зашеметяваща тенденция: алергията към краве мляко е най-ОБЩАТА хранителна алергия при деца под пет години. И все пак, по някаква причина млякото все още се предлага на пазара на деца (и техните родители) като част от здравословната диета, от която децата се нуждаят, за да им помогнат да станат здрави.

Днес излагаме как конвенционалната млечна индустрия заблуждава широката публика.

Развитието на млечна алергия е ПО-ПЪЛНО по-често при деца, отколкото се смяташе досега, показват изследвания

Според разрушителните изследвания, представени от Американския колеж по алергия, астма и имунология (ACAAI), над половината от  бебетата  на възраст до 1 година са алергични към краве мляко .

Може би по-изненадващо, че повече от 2% от ВСИЧКИ американски деца, по-малки от 5, също имат алергия към мляко . Ако сте любопитни, това е само около половин милион деца, въз основа на официални оценки на населението.

Допълнителните оценки показват, че 65% от възрастните имат непоносимост към лактоза , което означава, че телата им не могат да усвояват ключова захар, съдържаща се в млякото и други млечни продукти. Влиянието тук е, че млечната алергия (или най-малкото млечна непоносимост) не е непременно нещо, от което просто „израствате“.

Така че шансовете са, дори и да нямате напълно развита млечна алергия, струва си усилията да намалите или премахнете млечните продукти от диетата си.

Ясно е, че конвенционалните земеделски гиганти се опитват да защитят един от най-големите си производители на пари - мандрата. И, за да стане още по-лошо, помислете как се произвеждат по-голямата част от млечните продукти - от ферма-фабрика, неетично отгледани крави, които живеят в плачевни условия.

Това просто не са отрасловите практики, които американските потребители трябва да подкрепят със своите трудно спечелени пари.

5 убедителни причини да опитате без млечни продукти - дори и да нямате млечна алергия

Мислите, че сметаната във вашето кафе или от време на време сандвич със сирене на скара не ви влияе? Просто разгледайте тези пет изненадващи начина, по които млечните продукти могат да навредят на вашето здраве:

  1. Консумацията на млечни продукти може да доведе до признаци и симптоми на непоносимост, включително акне, стомашно разстройство, газове и подуване на корема.
  2. Изследванията показват, че млечните продукти увеличават производството на хормон, наречен инсулиноподобен растежен фактор (IGF-1), за който се знае, че насърчава рака при хората. Всъщност по-високият прием на млечни продукти е свързан с повишен риск от рак на простатата с цели 50%.
  3. Млякото (и добавките за калций , за този въпрос) не намалява риска от счупвания. Вярвате или не, изследванията са установили, че консумацията на млечни продукти действително увеличава риска от счупване с цели 50%.
  4. Консумирането на млечни продукти може да наруши здравословните бактерии, живеещи в червата ви, което може да наруши способността ви да абсорбира хранителни вещества и да попречи на имунната ви система.
  5. Достатъчно с калция , така или иначе - той всъщност не е толкова важен за костната плътност, колкото се смяташе досега. Витамин D3 изглежда е много по-важен.

Истината е, че витамините и минералите в млечните продукти могат лесно да се намерят в други храни, включително риба, зеленчуци и яйца. Наистина не се нуждаете от млечни продукти за здрави кости или нещо друго.

В действителност, страните с най-ниската отчетена консумация на млечни продукти имат най-ниската степен на остеопороза!

Любопитно ли е как преминаването без млечни продукти може да донесе вашето здраве? Експериментирайте сами и вижте какво ще се случи. Може да сте приятно изненадани от промените, които забелязвате.

Забележка на редактора : Макар да казвам, че „органичното“ или „подхранвано с трева“ (сурово) мляко е много „по-добро“ от конвенционалните (пастьоризирани) сортове… все пак съм на моето мнение - основава се на над 30-годишен опит, помагащ на хората в здравето и фитнеса промишленост - млечните продукти (по-специално мляко, сладолед и сирене) трябва да се употребяват пестеливо поради алергии.

https://www.naturalhealth365.com/milk-dairy-2851.html

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *