ИЗСЛЕДВАНИЯТА ПОКАЗВАТ: АЛКАЛНИТЕ УСЛОВИЯ ЗАТРУДНЯВАТ РАЗВИТИЕТО НА ЗАВИСИМИ ОТ РН ВИРУСИ

 

 

 

Научните изследвания показват, че определени вируси - включително коронавирусите - са много по-инфекциозни в кисела среда. Може ли содата бикарбонат (естествен антиацид)  да играе някаква роля за забавяне на разпространението на COVID-19 и други вируси? Въпреки че не са провеждани клинични проучвания, защитниците казват, че содата бикарбонат, известна още като сода за хляб, може да се използва като безопасна, рентабилна терапия за подпомагане на предпазването от инфекция.

В клетъчно проучване на щам на коронавирус, който заразява мишки, учените откриват, че вирусът е стабилен при рН 6,0 - но е напълно инактивиран при кратко излагане на рН 8,0 (алкално).

И учените са открили, че коронавирусният щам 229Е - един от вирусите, отговорни за обикновената настинка при хората - има максимална сила да зарази при pH 6,0.

В отделно клетъчно проучване, публикувано в бразилския журнал за медицински и биологични изследвания , екипът отбелязва, че сливането на клетъчните мембрани зависи от „подкисляването“ на ендозомното отделение и е предизвикано от „конформационни промени във вирусните гликопротеини, предизвикани от ниско рН“.

В малко по-малко технически план: Вирус-зависимите вируси изглежда се нуждаят от киселинност, за да се възпроизведат. И обратното, повишаването на алкалността сякаш ги деактивира.

Разберете, въпреки че разликата между 6,0 и 7,0 рН може да изглежда „незначителна“, факт е: всяко увеличение нагоре или надолу по скалата представлява зашеметяващо десетократно увеличение или намаляване на потенциален риск от инфекция.

Според д-р Bettermann, тук идва натриев бикарбонат (сода бикарбонат ). Той не само го одобрява като най-добрият начин за безопасно повишаване на pH при клинични спешни състояния - но той го подкрепя с терапевтична история, датираща от сто години.

Неразбран герой: Безопасно лечение, игнорирано по време на пандемия

През 1918 г. Едуард Р. Хейс, доктор по медицина в Американската служба за обществено здраве, използва сода бикарбонат срещу испанския грип. Ранен защитник на терапията със сода за хляб, д-р Хейс повярва в нейната сила да алкализира организма, да увеличи устойчивостта срещу болести и да се бори с настинки и грип .

„В много, много случаи в рамките на 36 часа симптомите напълно биха отпаднали“, съобщава д-р Хейс. Д-р Хейс също кредитира сода за хляб със способността за лечение на различни други заболявания, включително ревматизъм, екзема, копривна треска, ухапвания от насекоми и изгаряния.

Други привърженици на терапията със сода за хляб поддържат, че тя насърчава доставката на кръв и кислород до клетките, като същевременно буферира метаболитните отпадни киселини. И последните изследвания показват, че содата може дори да бъде ефективна срещу възпалението, свързано с автоимунно заболяване.

Авторитетът в областта на естественаго  здраве д-р Марк Сиркус също одобрява содата за хляб, характеризирайки я като „почти перфектно лекарство“.

Борете се с вирусни инфекции безопасно и просто със сода за хляб

Предложеният протокол на д-р Хейс за борба с настинката и грипа е следният:

През първия ден приемайте шест дози, състоящи се от половин чаена лъжичка Arm и бикарбонат сода от хамер, разтворени в чаша хладка вода - на редовни интервали през целия ден. През втория и третия ден вземете две половин чаени лъжички дози във вода.

И, всеки ден след това, приемайте по половин чаена лъжичка във вода всяка сутрин, докато симптомите изчезнат и настинката се излекува. За максимална полза избягвайте да приемате содата твърде близо до време на хранене. Един до два часа след хранене е идеално.

Естествено, не се колебайте да потърсите медицинско лечение, когато сте болни . И както винаги ви предлагаме, консултирайте се с Вашия лекар, преди да се опитате да лекувате или предотвратявате вирусни инфекции със сода или друго вещество. Особено важно е да се консултирате с Вашия лекар, ако имате високо кръвно налягане или бъбречни заболявания, тъй като содата бикарбонат съдържа високи нива на натрий.

Разбира се, никога не подценявайте значението на достатъчно сън, ядене на органични храни и намаляване на стреса чрез естествени техники като акупунктура, ръководена медитация или биофидбек.

Можете също така да засилите имунната система с витамин С , глутатион и цинк - но се консултирайте с Вашия лекар, преди да добавите тези добавки към здравословната си рутина.

В заключение: удобна, безопасна и евтина сода за хляб се използва от десетилетия като надежден домашен лек за облекчаване на заболявания от киселини до пчелни ужилвания. Сега може да се окаже, че има и мощни антивирусни ефекти.

https://www.naturalhealth365.com/safe-treatment-viral-infections-3388.html

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *