ВИСОКИТЕ ДОЗИ ГЛУТАТИОН ДАВАТ ОБЕЩАНИЕ ЗА СПРАВЯНЕ С РЕСПИРАТОРНИЯ ДИСТРЕС ПРИ ПАЦИЕНТИ С COVID-19

 

В някои райони като Ню Йорк, дори „подозираните случаи“ на COVID-19 не са потвърдени поради липса на тестове. За съжаление, тази вирусна инфекция може да стане животозастрашаваща в резултат на " синдром на цитокинова буря". ”Крайният резултат може да бъде пневмония и други усложнения като синдром на остър респираторен дистрес (ARDS). Но както скоро ще видите, глутатионът се е оказал спасяващ антиоксидант.

Към днешна дата не е открито публикувано „лечение“, което да контролира адекватно дихателните симптоми и възпалението, свързани с вируса, с изключение на асистирана вентилация и кислородна терапия. Но ново проучване,  основано на двама пациенти с диспнея, вторична на коронавирусната пневмония, установи, че глутатионът показва значително обещание срещу респираторен дистрес.

Глутатион в помощ: майка от  Ню Йорк се спаси, когато сина ѝ предприе действия

Майка от Ню Йорк - Джоузефин Брузезе - беше диагностицирана с пневмония, но изпратена у дома от болницата като заподозрян случай на COVID-19, тъй като в момента няма коронавирусни тестове. На нея й бяха дадени хидроксихлорохин и азитромицин и докато някои симптоми се подобриха, тя все още имаше затруднено дишане. Всъщност симптомите бяха толкова тежки, че тя почти  се задушаваше всеки път, когато се изправи поради недостиг на въздух.

Синът на Джоузефин, Джеймс Брузезе,  второкурсник в Медицинското училище на CUNY, се обади на специалист по лаймска болест, който семейството вече познаваше - д-р Ричард Хоровиц. След като Джеймс му разказа случая, д-р Хоровиц предложи  да дадат на Жозефин глутатион - антиоксидант, произведен от черния  дроб, който помага за намаляване на възпалението.

Когато вирусна инфекция причини значително  възпаление, тялото няма достатъчно антиоксидант глутатион, за да запази белодробната тъкан.

След еднократна доза от 2 000 mg глутатион, семейството видя Жозефин да се подобрява само за час. Тя успя да стане, да си вземе душ и продължи да се лекува пет дни без рецидив.

Употребата на изцяло натурални вещества показва голямо обещание за подпомагане на лечението на тялото

И Джеймс, и д-р Хоровиц са съавтори на проучване за лечение на майката на Джеймс и друг мъж от Манхатън с глутатион. Вторият пациент, който е на 50-годишна възраст, съобщава, че му е направена интравенозна инфузия на глутатион и се наблюдава подобрение на дихателните симптоми в рамките на половин час след дозата.

Според проучването се смята, че оралният и IV глутатион действат, за да помогнат за справяне със „синдрома на цитокинната буря“, който води до респираторен дистрес при пациенти с COVID-19 пневмония.  Авторите  също забелязаха, че цинкът и витамин С също могат да бъдат полезни за намаляване на възпалителния отговор на организма и намаляване на производството на цитокини.

Въпреки че призовават за допълнителни рандомизирани контролирани проучвания за по-нататъшно изучаване на тези нови терапии, успехът с лечението е непреодолим. Това е допълнително доказателство, че приемането на добавки като глутатион, цинк и витамин С си струва, тъй като светът продължава да се бори с тази пандемия COVID-19.

https://www.naturalhealth365.com/glutathione-respiratory-distress-3406.html

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *