ИЗВЪНРЕДНИ НОВИНИ: ДАННИТЕ СОЧАТ, ЧЕ COVID-19 НЕ Е ЗНАЧИТЕЛНО РАЗЛИЧЕН ПО ОТНОШЕНИЕ НА СМЪРТНОСТТА ОТ СЕЗОНЕН ГРИП

 

Можем да сме чувствителни към факта, че с неизвестно пандемично заболяване трябва да се борави внимателно и предпазливо. Но е трудно да не бъдете обезверени, когато разберете, че SARS-CoV-2, вирусът, който причинява респираторно заболяване COVID-19, изглежда далеч по-малко смъртоносен, отколкото се смяташе досега. Всъщност новите неправителствени изследвания показват, че степента на смъртност от COVID-19 не е толкова различна от смъртността от сезонния грип .

Причината да разберем повече за COVID-19 с течение на времето е поради засиленото тестване на антитела и други разследващи мерки, от които започват да излизат някои отговори. Подобни отговори не могат да дойдат достатъчно скоро, доколкото сме загрижени - не когато заплахата от програми за масови ваксини с бързо разработен лекарство намалява пред световната общественост.

Колко смъртоносен е COVID-19? Данните сочат, че смъртността от пандемичната болест е „съпоставима“ със сезонен грип

Степента на смъртност от случаите (CFR) на инфекциозно заболяване се изчислява, като се вземе общият брой смъртни случаи и се раздели на общия брой инфекции. Но когато смятате, че истинският брой инфекции на COVID-19 не е известен, това най-малко прави намирането на точна CFR.

Както бе отбелязано в неотдавнашно съобщение на неправителствената организация "  Лекари за информирано съгласие" (PIC), CFR на COVID-19 в различни американски градове се изчисляват, както следва:

  • Лос Анджелис: 0,12%
  • Окръг Санта Клара (Калифорния): 0,17%
  • Маями-Дейд Каунти (Флорида): 0,23%
  • Аризона: 0,24%
  • Ню Йорк: 0,52%

Тези CFR бяха оценени въз основа на комбинация от данни за общественото здраве и данни от изследователски институции. Както може да забележите, няма нито един CFR на COVID-19 - нито за какъвто и да е вид инфекциозно заболяване по този въпрос.

Защо? Просто защото толкова много различни фактори могат да повлияят на това колко хора в крайна сметка умират от заболяване в различни части на света, включително социално-икономически статус, физическа среда (помислете за микрокосмоса, който е Ню Йорк), възраст, цялостно здравословно състояние , културни практики и норми и (разбира се) дали тестването е дори точно.

Това каза, въз основа на техния анализ, PIC успя да определи, че средният CFR на COVID-19 е 0,26% (цифра със сигурност се довежда от безумния пик, който се случи в Ню Йорк). Тази цифра е „сравнима“ с CFR на много предишни периоди на сезонен и пандемичен грип.

Просто погледнете някои от тях:

  • Грипен сезон 2017-2018: 0,14%
  • Грипен сезон 2016-2017: 0,1%
  • 1957-1960 грипна пандемия: 0,28%
  • 1918-1920 грипна пандемия (испански грип): 2,25%

Това, което може да бъде още по-изненадващо да се знае е, кой с готовност признава, че COVID-19 може да не е толкова различен от сезонния грип, който изпитваме всяка година по отношение на смъртността: самият д-р Антъни Фоучи!

Заедно с колегите си д-р Фоучи наскоро призна в статия от март 2020 г. от  The New England Journal of Medicine, че ако трябва да се приеме, че „броят на асимптоматичните или минимално симптоматичните случаи е няколко пъти по-голям от броя на съобщените случаи, случаят на смъртност може да бъде значително по-малък от 1%. Това предполага, че общите клинични последици от COVID-19 може в крайна сметка да са по-близки до тези на тежък сезонен грип. "

Точно така. И въпреки това със сигурност не заобикаляме изключването на икономиката през тежки сезони на грип, нали?

Въпреки че са малко по-консервативни от предположението на Фоучи, Центровете за контрол и превенция на заболяванията в САЩ (CDC) все още преценяват, че над една трета (35%) от всички инфекции на SARS-CoV-2 са асимптоматични и затова можем да предположим, недиагностицирани и недекларирани. Когато тези нерегистрирани случаи се вземат предвид, казва PIC, ние завършваме с общия CFR за COVID-19 от 0,26% - или, както каза д-р Фаучи, „ значително по-малко от 1% .“

Междувременно CDC изчислява, че за грипния сезон 2019-2020 г. в САЩ са настъпили 62 000 смъртни случая. Важното е, че този брой се основава само на смърт, причинен от грип, настъпил в болниците, и не включва нехоспитализирани хора, които може да са починал от грип тази година.

Вдигнете ръце : колко от нас „забравиха“ за сезона на грипа тази година… може би защото медиите сякаш забравиха и всичко това?

С увеличаването на натиска за ваксината срещу COVID-19 лекарите предупреждават за масовата ваксинация и изразяват загриженост за обществената безопасност

Правенето на ваксини е голям печеливш бизнес. И въпреки че някои хора призовават всяка бъдеща ваксина срещу COVID-19 да бъде свободна за обществеността, много други експерти проявяват необходимата предпазливост при желанието за масово ваксиниране.

Например, основателят и председателят на PIC, д-р Шира Милър, логично посочва, че „проучванията за безопасност на всяка потенциална ваксина срещу COVID-19 трябва да могат да докажат дали рисковете от ваксината са по-малки от рисковете от инфекцията. "

Тя добавя:

„Независимо от доказателствата за безопасност, обаче, потенциалната ваксина срещу COVID-19 трябва да бъде само доброволна, за да се защити човешкото право на пациента да определи какво ще се случи с тялото му.“ Тук тук!

Дори предположението, че трябва да „докажем“, че сме имунизирани срещу COVID-19 със сертификат за ваксина или паспорт за имунитет, е абсурдно и плашещо по Oруелски. И тъй като всеки ден научаваме повече за истинското въздействие и тежестта на COVID-19 за огромното мнозинство от хората, идеята за масова ваксина срещу COVID-19 се превръща в по-трудно и по-трудно хапче за поглъщане, без пътека.

Източниците, използвани за тази статия, включват:

Physiciansforinformedconsent.org
Physiciansforinformedconsent.org
Livescience.com
CDC.gov
Time.com
NIH.gov

by:  
https://www.naturalhealth365.com/fatality-rate-antibody-testing-3439.html

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *