СВЕТОВНАТА ЗДРАВНА ОРГАНИЗАЦИЯ СЕ СТРЕМИ ДА СПАСИ ДОВЕРИЕТО: ПРИПОМНЯ ПРИЗНАНИЕТО, ЧЕ АСИМПТОМАТИЧНОТО РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА COVID-19 Е „МНОГО РЯДКО“

 

Ето едно разумно предположение: ако е малко вероятно асимптоматичният носител на COVID-19 да разпространи вирусна инфекция, тогава мерките, предприети в отговор на настоящата пандемична епидемия - като закриване на бизнеса, масово наблюдение и задължителни маски на лицето - бяха вероятно преувеличени в най-добрия случай, а в най-лошия случай сериозно нарушение на неотменимото право на обществото да си следва живота, свободата и стремежа към щастие.

Разбира се, през цялото време  някои служители ни караха да вярваме, че безсимптомното разпространение е основна сила, движеща се зад пандемичната болест. Така че е трудно  за преглъщане, когато  Световна здравна организация (СЗО) наскоро призна - така  по-късно, с присвита опашка между краката,  си промени мнението по въпроса - че  асимптоматично предаване  на COVID-19 е рядкост.

Ами сега: След като се признае, че асимптоматичното разпространение е рядко, СЗО отстъпва и се опитва да коригира позицията си

На 8 юни 2020 г. СЗО проведе една от седмичните си виртуални пресконференции (преписът е достъпен (онлайн). По време на конференцията техническият ръководител на СЗО Dr. Maria Van Kerkhove призна, че безсимптомното предаване на COVID-19 „ изглежда е рядкост) . "

Dr. Maria Van Kerkhove цитира данни за проследяване на международни договори, голяма част от които все още не са публикувани, което предполага, че служителите „не намират вторично предаване напред“ на новия коронавирус от асимптоматични хора. „Безсимптомно разпространение“ означава просто, че инфекциозен агент се предава от заразен човек на друг човек, дори ако заразеният не изглежда да е болен.

Това  смая и обърка хората , най-малкото.

В отговор на обратната реакция Dr. Maria Van Kerkhove се опита да облекчи официалното си изявление още на следващия ден. Тя твърди, че далеч не е "много рядка", честотата на асимптоматичното разпространение в този момент е просто неизвестна .

Добре. Междувременно, през цялото време ни казаха, че безсимптомното предаване се случва много - или поне достатъчно, за да оправдае всички насоки за моделиране, използвани от служителите в общественото здравеопазване за закриване на икономиката.

Изненадващо, други служители не губиха време в отговор на приемането на СЗО и започнаха значителен контрол върху щетите, за да потушат размириците.

Докато служителите правят флип флоп на COVID-19, обществеността е оставена в разгрома, тъй като ограниченията продължават да се затягат в някои щати

В тема от 8 юни в Twitter, директорът на Харвардския глобален здравен институт д-р Ашиш К. Джа „успокои“ своите последователи: поне 20 процента от хората, които получават COVID-19, наистина са безсимптомни. Освен това той твърди, че до 60 процента от разпространението идва от хора, които нямат симптоми.

Той и други длъжностни лица казват, че би било по-точно да се посочи този неизвестен въпрос като „пресимптомно” разпространение, а не асимптоматично. Пресимптомно означава, че новоинфектиран с вируса SARS-CoV-2 човек може да го разпространи към други хора по време на "инкубационния период" на вируса (времето от първата инфекция до появата на първите симптоми), което уж може да продължи до две седмици за нов коронавирус.

По-скорошно разказване, публикувано в  Annals of Internal Medicine, твърди, че безсимптомното разпространение представлява малко по-консервативна оценка за 45 процента от случаите на COVID, но все още е „важен фактор за бързото прогресиране на COVID-19“. И, можем да предположим, легитимно оправдание за проследяване на контакт, принудителна употреба на маски за лице (здравей, губернатор Newsom!), Принудителна карантина и т.н.

Критиците взривяват прегледа за отправяне на широки твърдения, които просто са необосновани от досегашните доказателства. И така, на кого да вярвам?

Както поддържахме през цялото време, разбираме, че е трудно да стигнем до твърди заключения за ново заболяване, за което хората учат. Но ако правим отстъпки и даваме свобода за тази несигурност, защо да правим толкова широки изявления и ограничения за общественото здраве, които могат да създадат такива негативни последици в бъдеще?

https://www.naturalhealth365.com/who-outbreak-admission-3450.html

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *