ЛЕКАРИТЕ СМЯТАТ, ЧЕ ИМА ПО-МАЛКО ТЕЖКИ СЛУЧАИ НА COVID-19, НАБЛЮДАВАНИ ОТ НАЧАЛОТО НА ПАНДЕМИЯТА

 

Понастоящем в страната се наблюдава скок в отчетените случаи на COVID-19, което води до много призиви  за затваряне на някои щати и градове отново. Докато повечето хора не харесват тази идея, някои експерти призовават именно за това. Но последните новини показват някои положителни новини - вирусът изглежда отслабва .

Според ръководителя на инфекциозното заболяване в болницата в Сан Мартино, д-р Матео Басетти, вирусът COVID-19 изглежда по-малко опасен от преди. Въпреки че първоначално случаите са били доста тежки в началото на пандемията, Басетти и други съобщават, че случаите са станали по-малко тежки с течение на времето.

Лекарите смятат, че коронавирусът е станал по-малко мощен

Басетти отбеляза, че сега вирусът изглежда по-малко мощен. Това, което се видя през март и началото на април, беше тежко. Хората, засегнати от COVID-19, се появяваха в спешното отделение рано с инфекция, която беше трудна за управление, много от които се нуждаеха от кислород, вентилация и други агресивни лечения. Други развиваха пневмония като усложнение.

Но през изминалия месец  Басетти наблюдава тази промяна. Той е виждал възрастни пациенти с коронавирус, които дишат самостоятелно и седят в леглото, докато същите тези пациенти вероятно биха умрели само след няколко дни през март или април.

Лекарите от Медицински център в Университета на Питсбърг (UPMC) разказват същата история. Д-р Дон Йели, който оглавява отделението за спешна помощ, отбеляза, че дори и сред онези, които тестват положително, повечето имат по-малко симптоми и дори могат да бъдат по-малко вероятно да заразят други .

Мутациите са  вероятно отговорни за отслабването на COVID-19

Защо COVID-19 отслабва? Тези лекари смятат, че мутациите на вируса вероятно са отговорни.

Басетти отбеляза, че смята, че мерките за социално дистанциране вероятно са довели до мутации на коронавируса. Имунната система реагира на този вирус и поради социалното дистанциране, блокирането и носенето на маски, сега хората имат по-нисък вирусен товар.

Той дори стигна дотам, че каза, че е възможно коронавирусът да бъде елиминиран преди откриването на ваксина , въпреки че други експерти не са толкова сигурни.

Според д-р Йели от UPMC, сред 8000 безсимптомни хора, които тествали, под 1% от тези индивиди в крайна сметка отговарят положително за вируса. Той продължи да казва, че рискът от хващане на коронавирус от човек, който е безсимптомно, е много малък, което е по-обнадеждаваща новина.

Означава ли това, че е време да спрете да прилагате защитни мерки? Вероятно не.

И всички ние трябва да продължим да работим за повишаване на функцията на имунната си система със здравословно хранене, избягване на токсини и добавяне на добавки като глутатион и витамин С. Но с нетърпение напред имаме някаква надежда за бъдещето, че COVID-19 може да не е убиецът, че беше преди няколко месеца.

https://www.naturalhealth365.com/immune-system-coronavirus-3475.html

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *