За нас

                                         

Илиана и Валентин Веселинови - I&V

 Илиана Веселинова                            

                                    DSC_2889                         

       Здравейте приятели!

Ще ви запозная накратко със себе си, за да знаете как животът ме хвърли в едно непознато и необятно море от знания за здравето, за систематизирането на които посвещавам вече седем години от живота ми. Но без истинското разбиране и подкрепа от моя съпруг едва ли щях да се справя. Разбира се, той и стотиците хора, които ценяха труда ми, ми даваха сили да продължавам. Затова им изказвам моята искрена благодарност.

Казвам се Илиана Веселинова. В моя живот стремежът ми към науката винаги е бил моят основен двигател, той ме движи и до днес. Завърших философия и социология в СУ „Св. Кл. Охридски“, но научните ми интереси ме насочваха към все нови области. Имам специализации по социална психология, социална кибернетика, системен анализ, организация и икономика на информационната дейност, и отново мениджмънт и системен анализ. Когато след успешната ми кариера се оказах с изключително силно разрушено здраве и след като близо година чаках края си, изведнъж се сетих за моята максима: най-добрата рецепта е знанието!

С огромна изненада осъзнах до болка смисъла на думите на великия енциклопедист и учен Хърбърт Спенсър: “От всички знания, които имаме, най-важни са знанията за здравето”. Точно така – озовах се в тежка ситуация, а нямах никакви, абсолютно никакви знания за здравето.

Така преди седем години започнах да изучавам тази нерегламентирана, широка и непопулярна област на здравето, която дори не е откроена в стройна наука. Но благодарение на неограничения достъп до световни, авторитетни източници, успях да изградя моята философия на здравето, в чиято основа лежи моето убеждение, че по висш замисъл нашият организъм е невероятно сложна система, която е в състояние да се самовъзстановява и да поддържа баланса си, стига да не му пречим и да знаем КАК да му помагаме. Когато познаваме и двете главни групи фактори – тези, които подкопават и тези, които подпомагат здравето, можем да се радваме на дълги години хармония, здраве и радост.

                        Илиана Веселинова

                                           2008  и  2012 година   

След като с моя съпруг Валентин преодоляхме успешно сериозните здравни предизвикателства пред нас с природни средства и внедряване на нов начин на живот и хранене, вярваме, че ако споделим тази информация с максимален брой хора, те също ще съумеят информирано да поемат в свои ръце отговорността и контрола върху своето здраве и своя живот и ще успеят да решават проблемите си. И най-важното – ще предадем тези нови навици и на нашите деца и внуци, за да се радват на живота в пълния му потенциал. Жалко е, когато гледаш колко много хора са болни, често без самите те да подозират това, просто и само защото нямат нужната информация.

През всички тези осъзнати и пълноценни години използвах различни форми за разпространяване на знания – срещи, разговори, консултации, пет години водя лекции, пиша статии.

P1100640

В продължение на три години с пълна себеотдаденост успях да опиша личния ми опит и да изложа сентенцията от най-новите научни знания върху 600 страници и така излезе книгата ми “Помислете върху това ... кога, защо и как да поддържаме своето здраве”, определяна в многобройните отзиви като “библия на здравето”, “енциклопедия на здравето”, “настолна книга”, която дава необходимия минимум знания за ориентация на хората в тази незаслужено пренебрегвана, а така важна част от реалния ни живот.

005                  028

Представянето на книгата, май 2013 година

В тази посока със съпруга ми създадохме, изграждаме и ежедневно поддържаме нашия сайт www.healthnearnature.com и вече с натрупващото популярност заглавие Здраве близо до природата присъстваме и във Фейсбук. Макар понякога и провокативна, зад предоставяната от нас информация стоят сериозни научни проучвания, мета-анализи, статии и книги на световни авторитети, утвърдени, знакови имена в областта на здравето. Съзнателно търсената провокация е с една единствена цел - да пробуждаме съзнанието на хората, да променим начина им на мислене, да събудим вярата им в Природата, в себе си, в своя организъм. Така виждаме новите хора – свободни, хармонични, щастливи. Всичко останало е следствие.

Желая ви здраве и хармония!

Ваша Илиана Веселинова

                                                 

                                               Валентин Веселинов

                                            036

Казвам се Валентин Веселинов и съм доцент по философия. Завършил съм Софийския Университет и Института за  следдипломна квалификация на Университета за Национално и Световно Стопанство. Специализирал съм във Франция. Имам докторат  по философия и специализации по социология и управление на инвестициите.

Спортът винаги е бил съществена част от ежедневието ми, но въпреки това напрегнатият живот и обичайният начин на хранене ме изправиха пред сериозни здравословни проблеми. Промяната беше наложителна. Наред с възстановяването на здравето, голямото ми постижение е и свалянето на излишните 35 килограма от теглото ми. За щастие, продължавам да спортувам активно и поддържам теглото си в оптималните граници. Познаването на законите на здравето и успешното им прилагане прави живота наистина пълноценен и радостен.

Перфектното здраве е постижимо! Оптималното тегло е постижимо! Всичко зависи от вашия личен избор!

Желая ви здраве и дълъг, пълноценен живот!

Ваш Валентин Веселинов

                                            IMGP0444

5 thoughts on “За нас

 1. Скъпи приятели, желая ви от все сърце много здраве, щастие, сбъднати мечти и огромен успех с новото начинание!!! <3

  Reply
 2. Султана Българенска

  Скъпи приятели, най-сърдечни поздравления за създадения сайт. Щастлива съм, че най-после и в България се създава прекрасна възможност за онези, които се интересуват от здраве и здравословен начин на живот да имат възможност да позват информация направо от извора. А този извор във ваше лице е с неизчерпаем дебит, защото идва от сърцето ви и защото е резултат от благодарността, която носите. Така повече хора ще могат да упражнят правото си на избор. На колкото повече хора служите в тази посока, толкова по-багати ще ставете. Стойностният живот трябва да бъде посветен в служене на хората. Пожелавам от сърце "На добър път" на това прекрасно начинание. Султана Българенска

  Reply
 3. Миглена Методиева

  Здравей те!Бих искала да ми изпрати те 2 бройки от вашите книги.Моля ,да ги изпрати те до офиса на Еконт в кв." Крум Бачваров" в гр.Видин.тел за контакти...
  Благодаря предварително!

  Поздрави ,Миглена Методиева

  Reply
 4. Лиляна Минчева, София

  Скъпи Илиана и Веселин, благодаря ви от сърце за това, че с изключителната си книга,с лекциите си и сега с този сайт ми помагате да изграждам една стабилна основа от знания за здравето , които стават първа необходимост в наши дни. За мен вие сте пример за почтеност, загриженост и водачество. С удоволствие ще препоръчвам на приятелите си да ви четат и да се събуждат за собственото си здраве.

  Reply
  1. HealthNearNature.com

   Post author

   Радваме се, скъпа Лиляна, че оценяваш нашите скромни усилия. Важното е, както казваш ти, хората да се събуждат. Веднъж събудени за собственото си здраве, те ще видят и целия свят с нови очи. Бъди ни жива и здрава!

   Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *