Нашата мисия

Health Near Nature (Здраве близо до природата) е нашият сайт, със страница и във Фейсбук, насочен към хората, които имат смелостта да потърсят алтернативна информация и да мислят самостоятелно за собственото си здраве. От години ние, Илиана и Валентин, изучаваме философията на здравето, проучваме и ежедневно следим най-актуалните знания в новата наука. Всичко, което влиза трайно в нашата система от убеждения, се експериментира в живота върху самите нас. Конкретните ни резултати доказват, че пътят  е верен: възстановихме здравето си и го поддържаме; постигнахме оптимално тегло и го поддържаме; имаме енергия, ясна мисъл, добра памет; добихме самоувереността, че всичко е постижимо, стига да знаеш КАК.

Стремежът ни да разпространяваме все по-широко тази ценна за хората информация, доведе до издаването на книгата „Помислете върху това – Кога, Защо и Как да подържаме нашето здраве“.

Днес е трудно да се намерят адекватните решения затова доколко и с какво едно нещо е полезно за нашето здраве, по няколко причини:

Човекът е изключително сложна система и едноплановите решения, които се поднасят като единствени и окончателни, най-често са половинчати или направо неподходящи.

На следващо място, днес в информационния век се намираме в истинско море от митове, рекламни стратегии и дори откровени спекулации.

И  накрая, нещо твърде  важно - новото настъпва толкова бързо, че докато едно твърдение се осмисли, трябва вече да бъде допълнено или заменено.

Тази обстановка често ражда силен поляритет и остро противопоставяне на най-разнообразни мнения, често гръмко защитавани от „специалисти“, получили знанията си преди десетки години. Ако човек в тази област не се образова непрекъснато, след доста кратко време ще се отзове на второкласен  или третокласен път без маркировки и указателни табели. По този начин също е възможно да стигнеш там,  накъдето си тръгнал, но вероятно движението ще бъде и доста стресиращо.

Въпреки  всички трудности сме убедени, че е възможно човек да открие и да разполага със съвременните знания за здравето.  За нас това е главен приоритет и този  сайт  изразява нашите възгледи в областта на естественото здраве. Имаме много отговори, но и много въпроси.

Редом с авторските  материали ще публикуваме и мнения на други  автори, които често ще бъдат съпровождани с коментари. Ще предлагаме и  провокативни теми, защото всеки в някаква степен се нуждае от  пробуждане.

Надяваме се да споделяме взаимно мненията си на www.healthnearnature.com и заедно да стигаме до правилните решения. Важното е да помагаме на хората да направят своя информиран избор. Помнете, каквото и да е, решението е ваше ... но трябва да живеете с последствията от него.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *